En Sıcak Konular

İSTANBUL HAYAT KALİTESİNDE 114. SIRADA

10 Haziran 2008 12:37 tsi
İSTANBUL HAYAT KALİTESİNDE 114. SIRADA Mercer Hayat Kalitesi Araştırmasına göre, Eylül-Kasım 2007 arası dönemde toplanan veriler sonucunda, Zürih birinci sırada yer aldı. Viyana ve Cenevre ikinciliği paylaştı.

İSTANBUL - Global piyasaların lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren Mercer'in dünya genelinde 215 şehirde gerçekleştirdiği Hayat Kalitesi Araştırmasının 2008 sonuçlarına göre, birinciliği Zürih aldı. Sıralamada, Bağdat son, İstanbul ise 114'üncü sırada bulunuyor.
Mercer Hayat Kalitesi Araştırmasına göre, Eylül-Kasım 2007 arası dönemde toplanan veriler sonucunda, Zürih birinci sırada yer aldı. Viyana ve Cenevre ikinciliği paylaştı.
Hükümetlerin ve şirketlerin çalışanlarını uluslararası görevlere atamalarına yardımcı olmak üzere yapılan araştırmaya göre, dünya genelinde en yüksek yaşam kalitesine sahip şehirler Avrupa'da bulunuyor. İsviçre ve Almanya Avrupa'nın en yüksek yaşam kalitesine sahip ülkeleri olurken, her birinin listede ilk 10'da üç şehri yer alıyor.
Türkiye'nin İstanbul'la temsil edildiği araştırmada, İstanbul 74,7 puanla 114. sırayı Rio de Janeiro (Brezilya) ile paylaşıyor. İstanbul 2007 yılıyla kıyaslandığında 121. sıradan 114'e yükselerek 7 basamak birden atlamış durumda.
Kişisel güvenlik söz konusu olduğunda Lüksemburg 131.4 puanla birinci sırayı alırken, sıralamanın sonunda yine Bağdat 3.8 puanla yer alıyor. Sıralamada Amerika Birleşik Devletleri'nin en güvenli şehri olarak görülen Chicago 53'üncü sırada bulunurken, Bern, Cenevre ve Zürih'in ikinciliği Helsinki ile paylaşıyor olmasının Avrupa'nın en güvenli ülkesi olarak İsviçre'nin konumunu teyit ettiğine dikkat çekildi.



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,606 µs