En Sıcak Konular

BAŞBAKAN ERDOĞAN ''HÜLYA AVŞAR STÜDYOSU''NUN KONUĞU

9 Haziran 2008 21:54 tsi
BAŞBAKAN ERDOĞAN ''HÜLYA AVŞAR STÜDYOSU''NUN KONUĞU Başbakan Erdoğan, Türkmax'te yayınlanan, ''Hülya Avşar Stüdyosu'' programına konuk oldu.

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaşamında şu ana kadar ''yorulmak nedir bilmediğini'' belirterek, ''Çünkü siyasetteki ömrüm kısa değil. 18 yaşından itibaren gençlik kollarından, bugüne siyasetten adeta hiç ayrılmaksızın iç içe oldum ve böyle geldim. Halkımın teveccühü her zaman güç kaynağımız oldu. Şu anda da o güç kaynağıyla geleceğe çok daha kararlı bir şekilde yürüyoruz '' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Türkmax'te yayınlanan, ''Hülya Avşar Stüdyosu'' programına konuk oldu.
     Program sunucusu Sanatçı Hülya Avşar'ın sorularını yanıtlayan Erdoğan, ''Eski zamanlarla kıyaslarsak, saçınız biraz daha mı beyazladı? Çok mu yorduk sizi'' sorusuna, ''Koşan, dertli olan, düşünen ya saçlarından dökülerek bir şeyleri kaybeder ya da saçlarının aklaştığını hisseder'' yanıtını verdi.
     ''Gerçekten çok yoruluyor musunuz, yoksa etrafınızdaki kişiler sizin yükünüzü üzerinizden alabiliyorlar mı?'' sorusu üzerine Erdoğan, ''Ben hizmet etmeyi bir güç kaynağı olarak görüyorum. O benim için ayrı bir güç kaynağı. Tabii ki bu gücü oluştururken yanınızdaki mesai arkadaşlarınızın size olan katkıları çok çok önemli'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, ''En çok Türkiye'nin hangi sorunlarıyla bizzat ilgileniyorsunuz? sorusuna Erdoğan, ''ben '4 tane temel taş üzerinde Türkiye'yi yükselteceğiz' dedim. Birincisi eğitim, ikincisi sağlık, üçüncüsü adalet, dördüncüsü emniyet'' diye konuştu. Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Bu dört temel taş üzerinde yükselen bir Türkiye. Tabii, bunun üzerinde neler olacak, bu çok önemli. Bunun üzerinde enerji, bunun üzerinde tarım, bunun üzerinde sosyal bir devlet ilkesi olmanın getirdiği toplu konut, bunun üzerinde dış politikada şahsiyetli ve onurlu bir duruş sergileme süreci. Bunun üzerinde ulaşım, Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesiydi. Bunları yükseltme kararlılığını verdik. Tabii hepsinden öte, insanımızın yaşam standardını bütün bunları sağlamak suretiyle, 'ben bu ülkenin evladı olarak, artık onurluyum, gururluyum' diyebilme felsefesine, çünkü insana endeksli bir siyaseti hedefledik ve bu şekilde geleceğe ayrımcılığı da bir tarafa koymak suretiyle yürüdük.''
     Başbakan Erdoğan, bir soru üzerine, siyasette kimsenin egemenliği halkın elinden alamayacağını ifade ederek, ''Her zaman için oradadır o. 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' diyerek yola çıktık. Çünkü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün en zor anlarında bile gelip dayandığı kapı, TBMM olmuştur'' diye konuştu.
     Avşar'ın, ''Kapatılma konularına geldiğimiz zaman halkın yapabileceği bir şey...'' sözlerine üzerine Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Bunların hepsi ayrı ayrı konular, ama ben bunu çok farklı yaşayan insanım. Biliyorsunuz, şiir okudum, ki bu şiir Talim Terbiye Kurulunun, Milli Eğitim Bakanlığının tavsiye ettiği kitaplarda olan bir şiirdi. Bununla hakkımda çıkarılan suçlama belliydi. İçeri girdim, çıktım ve gazetelerin o zaman attığı başlık; 'Muhtar bile olamaz' demişlerdi, ama biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ettik. 'Muhtar bile olamaz' dedikleri insan, geldi bu ülkede Başbakan oldu. Başbakan olarak hizmetimi sürdürüyorum. Benim yolum hizmet yolu. Size değişik şeyler yapabilirler, ama benim abdestimden şüphem yok ki namazımdan şüphem olsun. Ben bu noktada kendime ve arkadaşlarıma inanıyorum ve güveniyorum.''
     Bir başka soru üzerine ''bazı şeylerin halkın gözünden kaçırıldığını'' ifade eden Erdoğan, ''Bizim nezdimizde 'açık-kapalı ayırımı' diye bir şey söz konusu değil. Fakat, Başbakanlık konumuna gelmiş bir insan olarak. Size bu konuda bir soru, hele hele yurt dışında yabancı gazeteci tarafından sorulduğunda, siz 'hayır ben bunun cevabını vermiyorum' diyemezsiniz. Kaldı ki bunun cevabı ilk defa orada verilmedi. Bunu çok kez konuştuk. Orada sorulan bir soru ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak ben de orada her zaman verdiğim cevabı verdim'' diye konuştu.
     ''Bu konuda bu kelimelere takılıp kalma olayı, ne yazık ki bazı niyet itibariyle dürüst davranmayan bir anlayışın gereğidir'' diyen Erdoğan, şunları kaydetti:
     ''Şimdi bu noktada bir defa ben ülkemde, hiçbir zaman ayrımın tarafı olmadım. Ülkemde başı açık hanım kardeşimle başı örtülü hanım kardeşimin hiçbir zaman, böyle bir sıkıntısı olmasını istemem, bunun da teminatıyız. Nerede teminatıyız? Partimin bir defa bütün kadın kollarının içerisinde çalışan başörtülü bayanlar da var, başı açık bayanlar da var. Aynı şekilde ailemde de var. Örtülüsü de var, açığı da var.''


Bu haber 398 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,916 µs