En Sıcak Konular

CHP'DEN ÖNERİYE ELEŞTİRİ

9 Haziran 2008 14:29 tsi
CHP'DEN ÖNERİYE ELEŞTİRİ CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın, Anayasa Mahkemesi kararlarının askıya alınması önerisini değerlendirdi.

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Hakkı Suha Okay, AK Parti Ankara Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya'nın, Anayasa Mahkemesi kararlarının askıya alınması önerisini, ''İyimaya, sağ eliyle sol kulağını, başının üzerinden göstereceğine, doğrudan 'Anayasa Mahkemesi kuralları uygulanmaz, mahkeme lağvedilmiştir' diye bir teklifte bulunursa, belki sorunu çok daha kolay aşar'' diye değerlendirdi.
     Okay, TBMM'de gazeteciler ile yaptığı sohbet toplantısında, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın senato ile İyimaya'nın, Anayasa Mahkemesi kararlarının askıya alınması önerilerine ilişkin soruları yanıtladı.
     ''İyimaya'nın, Anayasa Mahkemesinin kararlarının askıya alınması önerisine'' ilişkin soruyu yanıtlarken Hakkı Suha Okay, ''İyimaya, sağ eliyle sol kulağını, başının üzerinden göstereceğine, doğrudan 'Anayasa Mahkemeleri kuralları uygulanmaz, Anayasa Mahkemesi lağvedilmiştir' diye bir teklifte bulunursa, belki sorunu çok daha kolay aşar'' diye konuştu.
     Bülent Arınç'ın Meclis Başkanlığıyla başlayan taraf Meclis Başkanı uygulamasında, Köksal Toptan'ın da yer aldığını savunan Okay, senato ile varılmak istenen amacın meçhul olduğunu söyledi.
     CHP Grup Başkanvekili Okay, senatonun, Anayasa Mahkemesini by-pass etmeye yönelik olabileceğini öne sürdü.
     ''Toptan'ın, liderlerle toplantı yapmasına ilişkin açıklamasına'' ilişkin bir soruya Okay, ''Türkiye'de bu tür değerlendirmeler, buluşmalar, yeni bir uzlaşma fırsatı yaratacaksa, bunlar saygıdeğer girişimlerdir. Ama tarafsız olması gereken Meclis Başkanı, taraf olarak iradesini açıkladıktan sonra, tekrar tarafsız kimliğiyle liderleri bir araya getirmesi arzusunun samimiyetini sorgulamak lazım'' karşılığını verdi.

Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,990 µs