En Sıcak Konular

YÜKSEKOVA'DA 12 ŞEHİT DAHA VERDİK

21 Ekim 2007 11:39 tsi
YÜKSEKOVA'DA 12 ŞEHİT DAHA VERDİK Hakkari Yüksekova Dağlıca'da askeri birliğimize PKK tarafından saldırı düzenlendi.12 askerimiz şehit düştü.

VAN  - Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde askeri birliğe düzenlenen saldırı sonucu çıkan çatışmada 12 güvenlik görevlisi şehit oldu. Saldırıda, 15 güvenlik görevlisinin de yaralandığı öğrenildi.
Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki askeri birliğe terör örgütü PKK üyelerince ağır silahlarla düzenlenen saldırı sonucu çıkan çatışmada şehit sayısının 12'e yükseldiği, 15 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi.
Yaralı güvenlik görevlileri, helikopterle Hakkari Askeri Hastanesine sevk edildi.
Bölgede, takviye birliklerin desteğiyle, operasyonun aralıksız devam ettiği öğrenildi.

GENELKURMAY : "12 ŞEHİT, 16 YARALI VERİLMİŞTİR''

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari/Dağlıca'da konuşlu Piyade Taburu'nun emniyet unsuru olan bir bölüğe kalabalık bir grupla üç ayrı bölgeden silahlı saldırıda bulunulduğunu belirterek, çıkan çatışmada 12 şehit, 16 yaralı verildiğini bildirdi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:
''21 Ekim 2007 günü saat 00.20 sıralarında, Irak'ın kuzeyinden topraklarımıza sızan PKK terör örgütü mensupları tarafından, Hakkari/Dağlıca'da konuşlu Piyade Taburu'nun emniyet unsuru olan bir bölüğümüze kalabalık bir grupla üç ayrı bölgeden silahlı saldırıda bulunulmuştur. Çıkan çatışmada 12 şehit, 16 yaralı verilmiştir.
Saldırıya anında misliyle karşılık verilmiş; teröristler, silahlı helikopterler tarafından görerek, mevcut ateş destek vasıtaları ile görmeyerek ateş altına alınmıştır. Şu ana kadar 32 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca, olay bölgesinin güneyinde teröristlerle yeniden temas sağlanmış olup, çatışmalar devam etmektedir.
Teröristlerin kaçış istikametleri manevra birlikleriyle takip edilmektedir. Birliklerin harekatı ile koordineli olarak, 63 adet muhtemel hedef ağır silahlarla ateş altına alınmıştır.''


ŞEHİT ASKERLERİMİZ

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesinde konuşlu Piyade Taburu'na düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan askerlerimizin isimleri şöyle:

Piyade Astsubay Mehmet Bozkurt, Astsubay Soner Özübek, Uzman Çavuş Mustafa Uysal, Çavuş Selçuk Gürdal, erler Lokman Eker, Yavuz Öztürk, Zekeriya Yatı, Abdurrahman Doğan, İrfan Beyaz, Vedat Kutluca, Samet Saraç ve Mehmet Gücük şehit oldu.

 



Bu haber 590 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,664 µs