En Sıcak Konular

YAZICIOĞLU: BU KARARLA LAİKLİK İLKESİ İHLAL EDİLMİŞTİR

6 Haziran 2008 17:36 tsi
YAZICIOĞLU: BU KARARLA LAİKLİK İLKESİ İHLAL EDİLMİŞTİR BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesi kararına ilişkin, ''Şu anda bu kararla özgürlüklerin önü tıkanmış, aslında tam tersine laiklik ilkesi ihlal edilmiştir'' dedi.

İSTANBUL - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Anayasa Mahkemesi kararına ilişkin, ''Şu anda bu kararla özgürlüklerin önü tıkanmış, aslında tam tersine laiklik ilkesi ihlal edilmiştir'' dedi.

Yazıcıoğlu, partisinin, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezindeki Marmara Teşkilatları Bölge Toplantısına katılmadan önce gazetecilerin, Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsü düzenlemesinin iptaliyle ilgili kararına ilişkin sorularını yanıtladı.

''Anayasa Mahkemesi'nin kararla siyaset alanını daralttığını'' savunan Yazıcıoğlu, ''bu aşamadan sonra TBMM'nin hangi iç tüzük hükümlerini ve şekil şartlarını yerine getirerek yasa çıkartacağının bile belirsiz hale geldiğini'' ifade etti.

''Bugün siyaset ne için yapılır, bu da anlamsız hale gelmiştir'' diyen Yazıcıoğlu, ''yargı, yürütme ve yasama ayrılığının tamamen ortadan kalktığını'' savundu.

Bu kararla özgürlüklerin önünün tıkandığını, laiklik ilkesinin ihlal edildiğini savunan Yazıcıoğlu, şunları söyledi:

''Meclisin alanına müdahale edilmiştir. Özellikle Meclisin çıkardığı Anayasa değişikliğinin iptali belirsizlikleri daha çok artıracaktır. Bu arada üniversitelerdeki kargaşa çoğalacaktır. Ülke için faydalı bir gelişme değil. Tabii, bunun kapatma sürecini nasıl etkileyeceği açıkça görülüyor. Bu, yüzde 47 oy alan bir partinin çıkardığı Anayasa değişikliği değildir. Meclisin çıkardığı bir Anayasa değişikliği. Bütün şekil şartlarına, yasaya uygun olarak çıkarıldı. Bu, iktidar partisini aşan bir karar.''

Bölge toplantısında, Van, Muş, Bingöl ve Diyarbakır gezileriyle ilgili bilgi veren Yazıcıoğlu, yerel yönetimler konusunda parti olarak yeni bir dönemi başlattıklarını söyledi.

Bundan sonra halkın yerel yönetimlerde söz sahibi olacağı, bütün çalışmaların, projelerin takip edilerek denetim yetkisine sahip olunacak bir anlayışı hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydeden Yazıcıoğlu, bu şekilde Türkiye'nin tam bir demokrasiye kavuşacağını kaydetti.



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,483 µs