En Sıcak Konular

ÇEVRE BAKANI EROĞLU PEDAL ÇEVİRDİ

8 Haziran 2008 14:24 tsi
 ÇEVRE BAKANI EROĞLU PEDAL ÇEVİRDİ Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, en önce bisiklet yollarını gerçekleştirecek illere gerekli desteği vereceklerini bildirdi.

İSTANBUL -Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, en önce bisiklet yollarını gerçekleştirecek illere gerekli desteği vereceklerini bildirdi.
     Eroğlu, Bisikletliler Derneğince Dünya Çevre Haftası dolayısıyla Taksim-Harem arasında düzenlenen ''Çevreye daha az karbondioksit salımı için Avrupa'dan Asya'ya bisikletle geçiş'' etkinliğine katıldı.
     Taksim Gezi Parkı'nda bisiklet turunu başlatan Eroğlu, etkinliğe katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, Bisikletliler Derneği Başkanı Murat Suyabatmaz'ın da bulunduğu çok sayıda bisikletli ile Boğaziçi Köprüsü çıkışına kadar pedal çevirdi.
     Eroğlu, tur öncesinde ve köprü çıkışında verilen molada yaptığı açıklamalarda, bisikletin, hem çevre kirliliğinin önlenmesi hem de kullananların sağlığı açısından önemli bir araç olduğunu vurguladı.
     Fransa ve Hollanda gibi çeşitli ülkelerde bisikletin yaygın olarak kullanıldığını hatırlatan Eroğlu, Türkiye'de de yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Veysel Eroğlu, çevreci her hareketi desteklediklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
     Çevre ve Orman Bakanlığı olarak karar aldık, 81 il merkezimizden en çabuk bisiklet yollarını planlayacak, gerçekleştirecek olana gerekli maddi desteği vereceğiz. Ancak belediyelerin sadece bisiklet yolu yapması da yetmiyor, bisikletleri muhafaza etmek ve bırakmak için bazı alanları da merkezi yerlerde tahsis etmesi gerekir.''
     Bakan Eroğlu, bu konuda düzenleme yapan ilk 3 belediyeyi ödüllendireceklerini, Paris ve Londra'daki gibi, bisikletlerin ortak kullanımına ilişkin bir sistem kurulursa çifte mükafat vereceklerini kaydetti.
     Taksim Gezi Parkı'ndan tura başlayan bisikletliler, Şişli, Mecidiyeköy, Beşiktaş üzerinden çevre yoluna çıkarak Boğaziçi Köprüsünü geçtiler. Bisikletliler, zaman zaman, ''Bisiklet yolu istiyoruz'' sloganı atarken, gruptan bazı kişiler kaza geçirerek bisikletten düştü.


Bu haber 463 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,634 µs