En Sıcak Konular

ANKARA'NIN İÇME SUYUNDA PROBLEM YOK

21 Ekim 2007 11:36 tsi
ANKARA'NIN İÇME SUYUNDA PROBLEM YOK Sağlık Bakanlığı, Ankara'nın içme suyunda kimyasal ve mikrobiyolojik yönden herhangi bir sorun bulunmadığını bildirdi.

ANKARA - Sağlık Bakanlığı, Ankara'nın içme suyunda kimyasal ve mikrobiyolojik yönden herhangi bir sorun bulunmadığını bildirdi.
Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, Ankara'nın içme ve kullanma suyu ihtiyacının bir kısmının Kızılırmak üzerindeki Kesikköprü Barajı'ndan sağlanacak olması nedeniyle barajı besleyen Kızılırmak suyunun kalitesi konusunda bilgi verildi.
Yerleşim yerlerinin içme suyu ihtiyacının belediyelerce sağlandığı ve büyük illerde genellikle bu amaçla yapılan göletlerin kullanıldığı belirtilen açıklamada, yüzeysel suların içme suyu olarak kullanılma potansiyelleri ile su kalitesinin Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından değerlendirildiği, içme suyu sağlanan yüzeysel suların kalitesinin belediye başkanlıkları tarafından izlendiği ve tüketime verilmeden önce ve sonra mikrobiyolojik ve kimyasal analizlerinin yapıldığı ifade edildi.
Su sıkıntısı nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Kesikköprü Barajı'ndan su getirme çalışmalarının sürdüğü hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Bakanlığımız başından beri konuyu titizlikle izlemekte ve ilgili bilimsel kurulların görüşleri doğrultusunda hareket etmektedir. Konunun politik malzeme haline getirilmemesi, tartışmanın bilimsel çerçevede yapılması, eksik bilgi ve araştırmaya dayanan yanlış açıklamalar yapılmaması gerekmektedir. Su gibi hayati öneme haiz bir konuda herkesin sorumluluk duygusuyla hareket etmesi gerekmektedir.''



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,065 µs