En Sıcak Konular

PORTEKİZ-TÜRKİYE MAÇI UEFA'NIN İNTERNET SİTESİNDE

8 Haziran 2008 14:21 tsi
PORTEKİZ-TÜRKİYE MAÇI UEFA'NIN İNTERNET SİTESİNDE Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz'in Türkiye'ye 2-0 üstünlüğüyle biten maç için ''Scolari'nin adamları Türkiye'nin yenemeyeceği kadar güçlüydü'' yorumunu yaptı.

ANKARA - Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz'in Türkiye'ye 2-0 üstünlüğüyle biten maç için ''Scolari'nin adamları Türkiye'nin yenemeyeceği kadar güçlüydü'' yorumunu yaptı.
     UEFA'nın internet sitesinde yer alan haberde, Stade de Geneve'de Türkiye'yi yenip 3 puanı alan Portekiz'in, Pepe ve Raul Meireles'in golleriyle turnuvaya sağlam bir giriş yaptığı belirtildi.
     1996 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final, 2000'de yarı final, 2004 yılında da final oynayan Portekiz takımının, yükselişini devam ettirmek istediği ifade edilen haberde, 61. dakikada Pepe'nin, 90. dakikada da Raul Meireles'in golleri anlatıldı.
     Haberde, Nihat'ın gol çabalarına da yer verilirken, yıldız oyuncunun 2002 Dünya Kupası'nda en iyi mücadele eden iki oyuncudan biri olduğu hatırlatıldı.
     Haberde, Kazım ve Mevlüt'ün, Portekiz'in kontrolündeki ilk yarıda yeterince varlık gösteremedikleri kaydedildi.
     Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) internet sitesinde yer alan haberde ise Portekiz'in, ''genç ama gözü pek'' (A) Milliler karşısında üstünlük göstermesinin vakit aldığı ifade edildi.

(A) GRUBUNDAKİ ÜLKELERİN ELÇİLERİNDEN RESEPSİYON

VİYANA - Avrupa Futbol Şampiyonası (A) Grubu'nda mücadele eden ülkelerden ev sahibi İsviçre, Türkiye, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti'nin Viyana Büyükelçileri, başkentte şampiyonanın açılışı nedeniyle ortak bir resepsiyon düzenlediler.
     Şampiyona nedeniyle Tuna Kanalı kenarında hizmete giren ''Swiss Beach''te verilen ortak resepsiyonda, dört ülkeden müzik grupları sahne aldı. Büyükelçilerin aralarındaki hediye alışverişinin ardından, İsviçre-Çek Cumhuriyeti ve Türkiye-Portekiz karşılaşmaları izlendi.
     Viyana'da görevli yabancı diplomatlar, Avusturya, Türkiye, İsviçre, Portekiz ve Çek Cumhuriyeti'nden yetkililerin katıldığı resepsiyonda konuklara, (A) Grubu'nda yer alan ülkelerin mutfak ürünleri ikram edildi.
     Ev sahiplerinden İsviçre'de, büyükelçi Dr. Oskar Knapp, Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Selim Yenel, Portekiz Büyükelçisi Antonio Pereira ve Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Jiri Dornak'a, ülkesinin ünlü Ementaller peynirinden 30'şar kiloluk teker hediye etti.
     Karşılaşmalar öncesinde yapılan kültürel etkinlik çerçevesinde, Türkiye adına Avustralya'da faaliyet gösteren Gecko-Roman Project adlı müzik grubu sahne aldı. Türk, Rumen ve Avustralyalı müzisyenlerin oluşturduğu grubun, Türk halk ezgilerini kendilerine has stilleriyle yorumlaması konukların büyük beğenisini kazandı.



Bu haber 399 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,598 µs