En Sıcak Konular

TBMM'DE BU HAFTA

8 Haziran 2008 14:12 tsi
TBMM'DE BU HAFTA Meclis, yoğun bir haftaya daha giriyor. Genel Kurulda, 10 Haziran Salı günü, görüşmeleri yarım kalan TRT Kanununda değişiklik yapan yasa tasarısına devam edilecek.

ANKARA - Meclis, yoğun bir haftaya daha giriyor. Genel Kurulda, 10 Haziran Salı günü, görüşmeleri yarım kalan TRT Kanununda değişiklik yapan yasa tasarısına devam edilecek. Tasarının, 10. maddesinin oylamasının ardından yürürlük ve yürütme maddeleri görüşülecek.
     Bu tasarının görüşmelerinin tamamlanmasının ardından yabancılara mülk satışını düzenleyen Tapu Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı ele alınacak.
     Tasarıya göre, yabancı uyruklu kişi ve kuruluşlar, uygulama imar planı ve mevzi imar plan sınırları içerisinde kalan toplam alanların yüzölçümünün yüzde 10'una kadar olan kısmında taşınmaz edinebilecek. Bakanlar Kurulu, merkez ilçe ve ilçelerin altyapı, ekonomi, enerji, çevre, kültür, tarım ve güvenlik açısından önemlerini dikkate alarak, bu orandan fazla olmamak kaydıyla farklı oran belirlemeye yetkili olacak.
     Genel Kurulda, Türk Vatandaşlığı Kanunu Tasarısının da görüşülmesi bekleniyor. Tasarıya göre, askerlik yapmamak, Türk vatandaşlığının kaybedilmesine neden olmayacak. Türk vatandaşlığı kaybettirilenler, Bakanlar Kurulu kararıyla, kaybedenler bakanlık kararıyla vatandaşlığı yeniden kazanabilecek. Türk vatandaşlığını kazanmak isteyen yabancılarda; Türkiye'de kesintisiz 5 yıl ikamet etme, genel sağlık bakımından tehlikeli bir hastalığı bulunmama, yeteri kadar Türkçe konuşabilme şartları aranacak.
     TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Kemal Yardımcı'nın, Askerlik Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören teklifi de bu hafta görüşülecek. Teklif, askeri personele sağlık, harç, sınav hakkı ve yaş sınırı kolaylığı sağlanmasını amaçlıyor.
     Teklifle, devlet veya kendi hesaplarına yurt içinde veya dışında görev, staj, yüksek lisans, ihtisas veya doktora yapanlar askerliklerini 33 yerine 35, (A) Milli Takım, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonaları ile uluslararası müsabakalarda ilk üçe giren ve bu dereceleri alan takımların kadrolarında yer alan aktif spor yaşamını sürdüren sporcular ise 38 yaşını doldurdukları yılın sonuna kadar tecil ettirebilecek.
     TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da çalışmalarını sürdürecek.
     Plan ve Bütçe Komisyonu, Türkiye ile Suriye arasında kara sınırı boyunca yapılacak mayın temizleme faaliyetleri ile ihale işlemleri hakkında kanun tasarısını, 11 Haziran Çarşamba günü görüşecek.
     Tasarıya göre, mayın temizleme ihalesi ile danışmanlık hizmeti alınması işlemleri, devlet ihale kanunu ile kamu ihale kanununa tabi olmaksızın, Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek. Mayın temizleme ihalesi, mayından temizlenecek alanların tarımsal faaliyetlerde kullandırılmak üzere yükleniciye bırakılması karşılığı yapılacak.
     Komisyon, ayrıca, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'lerde Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa Tasarısını da aynı gün ele alacak.
     AB Uyum Komisyonu, Ceza İnfaz Kurumları Dış Güvenlik Hizmetleri Kanunu Tasarısını, 10 Haziran Salı günü ele alacak.
     Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, 11 Haziran Çarşamba günü, Dopingle Mücadele Kanunu Tasarısı görüşülecek.
     KİT Komisyonu, denetimlerini bu hafta da sürdürecek. Komisyon, Türkiye Elektrik Ticaret Taahhüt A.Ş (TETAŞ) hesaplarını 11 Haziran Çarşamba, Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş (TEDAŞ) ile bağlı ortaklıklarının 2006 yılı hesaplarını ise 12 Haziran Perşembe günü inceleyecek.
     Uyuşturucu Araştırma Komisyonu; 10 Haziran Salı Günü Mali Suçları Araştırma Kurul Başkanı Adnan Ertürk'ten, 11 Haziran Çarşamba günü ise Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Başkan Yardımcısı Müslüm Sayli'den bilgi alacak.

Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,311 µs