En Sıcak Konular

Kuzu: Üskül’e yapılan linç girişimi

4 Ağustos 2007 09:20 tsi
Kuzu: Üskül’e yapılan linç girişimi AK Parti’li Burhan Kuzu, Zafer Üskül’ün “Kemalizm Anayasa’dan çıkarılsın” görüşüne katılmadığını belirterek “Prof. Dr. Üskül bunu daha önce de önerdi, ama kimse sataşmadı. Üskül, AK Parti’li olup açıklama yapınca

ANKARA - AK Parti’den Mersin Milletvekili seçilen Prof. Dr. Zafer Üskül ile İstanbul Milletvekili seçilen Prof. Dr. Burhan Kuzu, TBMM’de milletvekilliği kaydını yaptırdı. Anayasa değişikliği ile ilgili soruları yanıtlamayan Üskül, konuyla ilgili daha sonra bir açıklama yapacağını söyledi.

Prof. Dr. Burhan Kuzu ise, Prof. Dr. Üskül’ün “Kemalizm Anayasa’dan çıkarılsın” şeklindeki sözlerine katılmadığını belirterek, “Atatürk inkılaplarının Anayasa’dan çıkarılması görüşüne katılmıyorum. Bu katılmamamın nedeni, inkılapların içine bakıldığında, halkçılık, devletçilik, laiklik ilkeleri, Atatürk’ün Türkiye’yi çağdaş muasır medeniyet seviyesi için öne sürdüğü ilkelerdir. Türkiye’de bu ilkelerin özüyle hiç sorun olmaz. Uygulamada bunların özgürlük aleyhine kullanma sorunu var. Farklı yorumdan kaynaklanıyor. Burada ilkelerin suçu yok, yorumdan kaynaklanan sorunlar yaşanıyor” dedi.

Kuzu, sözlerine şöyle devam etti: “Zafer Üskül ve ekibi, bundan 4-5 yıl önce TOBB’a bir Anayasa hazırladı. O Anayasa önerisinde de ilke ve inkılaplar çıkartılmıştı. Sadece başlangıç bölümünde bırakılmıştı. Hiç kimse ne Üskül’e ne de hazırlayan ekibe sataşmada bulunmadı. Ne zaman Üskül AK Parti’li oldu ve bu görüşünü beyan etti. Kıyamet koptu, bu da bir linç girişimidir. Bu da Türkiye’deki çifte standardın bir görünümüdür. Ama bizim parti olarak hazırlanmış metinlerde bu anlamda değişiklik yok.”

Anayasa değişikliği konusunda Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığında bir çalışma yapıldığını, ham bir metin çıkartılmaya çalışıldığını anlatan Kuzu, “Bu metnin doğrudan partiyle bağı ne kadar kurulur, o sonra belli olacak. Yapılan akademik, serbest bir çalışma. Hazırlanan çalışmanın ne kadarı benimsenir, hangi paketle gelir, onu zaman gösterecek” diye konuştu.

Burhan Kuzu, paketin hazırlanmasının ardından ilgili parti ve üniversitelerle görüşüleceğini de ifade ederek, “Mevcut Anayasa’nın baştan sona elden geçirilmesi gerekir. Bu değişeceği anlamına gelmez ama en azından dili bakımından gerekiyor. Bu Anayasa dünyada kötü dil yarışmasına girse birinciliği alır. Dünyada böylesine kötü kaleme alınmış ikinci bir anayasa yok. Anayasayı baştan sona taramak lazım. Anayasa Mahkemesi, YÖK, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu gibi yasama, yürütme yargı dengesini düzenleyen bölümün mutlaka değişmesi gerekiyor” dedi.

Anayasa’da siyaset alanının daraltıldığını belirten Prof. Dr. Kuzu, “Siyasetçiye hak ettiği geniş alanı tanımak gerekiyor. Türkiye’de davul siyasetçinin sırtında, tokmak başkalarının elinde. Sorumlu kimse yetkiyi ona vereceksiniz” dedi.
AA



Bu haber 412 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,178 µs