En Sıcak Konular

SAYGUN:''AVRUPA TERÖRE HİMAYEYE SON VERMELİ''

6 Haziran 2008 22:34 tsi
SAYGUN:''AVRUPA TERÖRE HİMAYEYE SON VERMELİ'' Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Türkiye'nin müttefiki olan Avrupa ülkelerine, bir insanlık suçu olan teröre ve teröristlere sağladıkları himaye ve desteğe son vermeleri çağrısında bulundu.

İSTANBUL - Eşref Fahri bildiriyor - Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Türkiye'nin müttefiki olan Avrupa ülkelerinin uluslararası kurallara ve kararlara uygun davranarak bir insanlık suçu olan teröre ve teröristlere sağladıkları himaye ve desteğe son vermeleri çağrısında bulundu.
Orgeneral Saygun, ''Orta Doğu: Belirsizlikler İçindeki Geleceği ve Güvenlik Sorunları'' konulu uluslararası sempozyumun kapanışındaki konuşmasında Orta Doğu'yu etkileyen dış etkenleri değerlendirdi.
Orgeneral Saygun, sempozyum konuşmacılarının, bölgenin modernleşmeyi ıskalamış olduğunu, bu kadar kaynağa rağmen bir türlü ekonomik eşitsizliklerini gidererek bölge insanının tümüne yansıyacak yaygın bir refah paylaşımının sağlanamamış olduğunu ortaya koyduklarını belirterek, aynı zamanda silahlanmaya da çok büyük meblağlar harcandığına dikkati çekti.
Orgeneral Saygun, ''asıl ürkütücü ve bir o kadar endişe verici'' olanın bazı ülkelerde ve gruplarda teröre ve terör faaliyetlerine meşruiyet içinde bakılması olduğunu ve dinin de bu yaklaşıma alet edildiğini söyledi.
Saygun, siyasi amaçlarını gerçekleştirmek için teröre başvurmalarının her şeyden ve herkesten çok yine bu ülke ve gruplara, hatta bütün bölgeye zarar verdiğini, uzun vadede yeni çatışmalara ve bölünmelere yol açmaktan başka bir işe yaramadığını belirterek şöyle devam etti:
''Özellikle çoğu ülkesiyle müttefik olduğumuz Avrupa'nın bireysel, ülkesel ve kurumsal olarak başta BM Güvenlik Konseyi kararları olmak üzere uluslararası kurallara, AB ve NATO olarak kendi aldıkları kararlara uygun davranmaları ve bir insanlık suçu olan teröre ve teröristlere sağladıkları himaye ve desteğe son vermeleri çağrısını bu vesileyle bir kere daha tekrarlamak istiyorum. Bu bağlamda geçtiğimiz günlerde Türkiye Dışişleri Bakanı'nın konuşma yapacağı bir salona aranmakta olan bir teröristin girmesine imkan sağlayan Avrupa Parlamentosu ilgililerinin bu sorumsuzca davranışını da daha önceki sabıkalarına ilave olarak teröre ve teröristlere sağlanan desteğin somut örneği olarak huzurlarınıza getirmek istiyorum."

Bu haber 346 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,021 µs