En Sıcak Konular

TERİM: HAYAL EDİLEMEYEN HEDEFLERE ULAŞTIK

6 Haziran 2008 22:40 tsi
TERİM: HAYAL EDİLEMEYEN HEDEFLERE ULAŞTIK Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde yarın Portekiz ile yapacakları maç için, ''1955 yılından beri Portekiz'e galip gelememiştik. Ama biz çok zor işi çevirdik, bunu da çevirebiliriz'' dedi.

CENEVRE - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde yarın Portekiz ile yapacakları maç için, ''1955 yılından beri Portekiz'e galip gelememiştik. Ama biz çok zor işi çevirdik, bunu da çevirebiliriz'' dedi.
     Terim, maçın oynanacağı statta düzenlediği basın toplantısında, bu büyük festivalin tadını çıkarmaya geldiklerini belirterek, ''Bugüne kadar birçok kişinin hayal edemediği hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaştık. 1996 yılında ilk kez katıldığımız Avrupa Futbol Şampiyonası'nda puan alamamıştık, ama son torbadan girdik ve finallere gittik. Bu da büyük bir hayalin gerçekleştirilmesiydi. Şimdi ise bu turnuvada final oynamaktan başka şeyin bize yakışmayacağını düşünüyorum'' diye konuştu.
     Finale çıkmayı hedeflediklerini ve bunu da başarabilecek durumda olduklarını dile getiren Terim, Portekizli futbolcu Nuno Gomes'in kendisi hakkındaki düşüncelerinin hatırlatılması üzerine duygulanarak, ''Nuno Gomes çok önemli bir oyuncu. Kişilik olarak da önemli. Kendisiyle Fiorentina'da çalışmaktan mutluluk duydum. Nuno Gomes'in turnuvanın en başarılı oyuncusu olmasını, ama bizim kalenin de ona kapalı olmasını diliyorum'' ifadelerini kullandı.
     Portekiz maçını kaybetmenin Türkiye açısından her şeyin bittiği anlamına gelmeyeceğini vurgulayan deneyimli teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Kadromuzda her biri birbirinden değerli 23 futbolcumuz var. En önemlisi ise bir oyun yapımız ve bu yapıya uygun futbolcu kadromuz var. Bizim kazanmamızın sürpriz olacağını söylüyorlar. Portekiz takımı birbirinden kaliteli Avrupa'nın en formda futbolcularından kurulu bir ekip. Kazansak da kaybetsek de Portekiz maçına hazırız.''
     Fatih Terim, teknik adamların oyuna katkısının çok önemli olacağına dikkat çekerek, ''Teknik adamlar, teknik, taktik, sistem ve oyun anlayışı bakımından takımları için etkili silahlardır. Teknik adamların böyle turnuvalarda oyun kötü giderken müdahale etmeleri en büyük katkıdır. Oyuncu değiştirmek gibi veya oyuncunun oyun içerisindeki yerini değiştirmek gibi'' dedi.
     Bu tür büyük şampiyonalarda, başarıya aç olmanın avantaj olabileceğini anlatan Terim, ''Eğer iyi bir takımınız varsa, futbolcularınız özverisiyle deneyim eksikliklerini kapatıyorlarsa, başarıya aç bir ekibe de sahipseniz, başarıya aç olmak bazen sizi avantajlı duruma getirir'' diye konuştu.
     Ronaldo gibi büyük bir yıldızın mutlaka marke edilmesi gerektiğini vurgulayan Terim, ''Ronaldo'yu şu oyuncumuz tutar, bu oyuncumuz tutar demiyorum. Ancak mutlaka önlem alınması, durdurulması gereken bir oyuncu'' ifadelerini kullandı.
     Terim, tüm cezalara rağmen bu şampiyonaya katılmayı hak ettiklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Bizim çok önemli bir düşüncemiz var. Biz bu önemli şölene renk katmaya geldik. Tüm seyircilerimiz bu güzel şölenin keyfini çıkarsın. Böyle bir ortamda bulunmak, kaybetmek veya kazanmaktan daha önemli. Biz Portekiz'in bayraklarını çıkartıp, yerine Türk bayrakları astırmaya çalışacağız. Önemli olan fair-playdir.''

MİLLİLER PORTEKİZ MAÇININ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

     Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde yarın Portekiz ile karşılaşacak Milli Takımda nefesler tutuldu.
     Karşılaşmanın yapılacağı Stade De Geneve'de son hazırlıklarını yapan (A) Milli Takım, maç saatini beklemeye başladı. İlk 15 dakikası basına açık çalışmayı Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak da izledi.
     Teknik direktör Fatih Terim, Portekiz maçının son taktik çalışmasını yaptırdığı antrenmanda, futbolcularının hırs ve mücadelesinden oldukça memnun kaldı.
     TSİ 21.45'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Herbert Fandel yönetecek. Cenevre'de yarın havanın 17 derece ve yağmurlu olması bekleniyor.



Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,401 µs