En Sıcak Konular

BOBO KALEDE BEŞİKTAŞ GALİP : 2-3

20 Ekim 2007 18:05 tsi
BOBO KALEDE BEŞİKTAŞ GALİP : 2-3 Turkcell Süper Lig'de 9. hafta mücadelesi olan, Trabzonspor - Beşiktaş maçında gülen taraf 3-2'lik skorla Beşiktaş oldu.

Turkcell Süper Lig'de 9. hafta mücadelesi olan, Trabzonspor - Beşiktaş maçında gülen taraf 3-2'lik skorla Beşiktaş oldu.

Ev sahibi ekibin cezası sebebiyle seyircisiz oynanan maçta, Trabzonspor ilk 5 dakika içinde Gökdeniz ve Yattara ile bulduğu gollerle öne geçti. Beşiktaş 2-0 mağlup duruma düştükten sonra oyundan kopmadı. Önce Burak, sonra Delgado ile durumu eşitledi. Skoru ise 73. dakikada oyuna sonradan giren Bobo gelirledi. 80. dakikada ise Rüştü kırmızı kartla oyun dışında kalınca, oyuncu değişiklik hakkı bulunmayan siyah-beyazlı ekipta kaleye Bobo geçti ve takımını öne geçiren Brezilyalı futbolcu bu sefer kalede takımı adına mücadele etti.

Beşiktaş futbol tarihinde bir kaleci efsanesi daha yaşandı. Siyah-beyazlı ekipte daha önce İnönü'de Antalyaspor, Saracoğlu'nda Fenerbahçe mücadelelerinde de kalede bir futbolcu yer almıştı...

TRABZONSPOR HIZLI BAŞLADI

Maça fırtına gibi başlayan Trabzonspor maçın ilk dakikasında Gökdeniz ile 1-0 öne geçti. Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında Umut ceza sahası içinde Gökdeniz'i iyi gördü. Gökdeniz ekibini maçın hemen başında öne geçirdi. Erken gelen gol Beşiktaş savunmasında şaşkınlık yarattı denirken Trabzonspor bu sefer Yattara ile farkı ikiye çıkardı. Dakikalar 5'i gösteriyordu. Tribünler boştu ama Karadeniz ekibi Beşiktaş karşısında 2-0'lık avantajı yakaladı. Yattara sol kanatta önce İbrahim Üzülmez, sonra Gökhan Zan'a zor anlar yaşattı ardından düzgün bir vuruşla fileleri havalandırdı.

BEŞİKTAŞ SİLKELENDİ

Bu golden sonra Beşiktaş silkelendi ve kelimenin tam anlamıyla kendine geldi. Rakip kalede pozisyonlar bulmaya başlayan siyah-beyazlı ekip oyuna ağırlığını koydu. Trabzonsporlu futbolcular ise 2-0'ın avantajıyla oyunu kendi yarı alanında kabul etmeye başladı. 21. dakikada Beşiktaş'ta Ertuğrul Sağlam'ın 11'de sahaya sürdüğü genç futbolcu Burak Yılmaz sahneye çıktı. Burak takımı adına farkı 1'e indiren golü kaydetti. Serdar Kurtuluş'un ortasında topa iyi yükselen ve iyi bir kafa vuruşuyla topu ağlara gönderen isim Burak Yılmaz'dı.

30 DAKİKADA DÖRT GOL

Beşiktaş farkı 1'e indirdikten sonra morali bozulan Trabzonspor karşısında yine topa hakim olan, pozisyonlar bulmaya çalışan ekipti. 26. dakikada Delgado'ya gelen topta Trabzonspor savunmasında Celaleddin'in sert hareketi hakem Bülent Yıldırım tarafınfan penaltı kararıyla karşılandı. Beşiktaş beraberliği sağlama fırsatı yakaladı. Topun başına geçen Delgado sert bir vuruşla durumu 2-2'ye getirirken bu penaltıyı çıkarmak isteyen Trabzonspor kalecisi Tolga Zengin'in ters hareket yapınca sakatlandı. Tedavisinin ardından oyuna bir süre daha devam eden Tolga 32. dakikada acılar içinde sahayı sedye ile terkederek yerini Ahmet'e bıraktı.

30 dakika içinde gerçekleşen dört gol, iki takımın yedikleri gollerde savunmaların yaptığı inanılmaz basit hatalar ilk yarıda göze çarpanlar arasındaydı.. Ertuğrul Sağlam'ın takımının 2-0'dan sonra oyundan kopmayarak herkes büyük fark olacak derken oyuna ağırlığını koyması ise beğeni topladı. Mücadelenin ikinci yarısı ise ilk yarıda oynanan futbolu arattı. Beşiktaş ve Trabzonspor arasındaki mücadelenin ikinci yarısında iki takımda birbiri üzerinde net bir üstünlük kuramadı. Sessiz derbide bol gol olmasına rağmen dakikalar ilerledikçe daha kötü bir futbol vardı sahada.

SAĞLAM MÜDAHALE

Beşiktaş'ta E.Sağlam Serdar Kurtuluş'un yerine Mehmet Yozgatlı'yı, Nobre'nin yerine de Bobo'yu oyuna aldı.Ertuğrul Sağlam'ın bu değişikliği sonrasında 73. dakika Tello, ceza sahası içinde Bobo dokundu ve Beşiktaş 3-2 öne geçti. Çok ilginç bir hal aldı karşılaşma. 5 dakika içinde iki gol bulan Trabzonspor, kalesinde 3 gol gördü geriye düştü. Burak Yılmaz 75. dakika yerini Koray'a bıraktı...

BOBO KALEYE GEÇTİ

Trabzonspor - Beşiktaş derbisinin 80. dakikasında hakem siyah-beyazlı ekibi şoke eden bir karar verdi. Rüştü Umut Bulut'un önünü ceza sahası önünde kesmek istedi. Rüştü'ye çarpan top açıldı. Bülent Yıldırım düdüğünü çalarak kırmızı kartını çıkardı ve Rüştü oyun dışında kaldı. Üç oyuncu değişikliğini yapan Beşiktaş'ta kaleye mecburen bir futbolcu geçecekti ve Bobo kalenin yeni ismi oldu. Rüştü'ye çarpan topun ele mi yoksa omuza mı çarptığı konusu ise yoruma açık bir pozisyondu.Siyah-beyazlı ekip Bobo'nun kaleye geçmesiyle birlikte ise topun ceza sahasına gelmemesi için son 10 dakika içinde eline geçen bütün topları ileriye doğru kullandı. Bobo kendisine gelen topları bir kaleci gibi kurtarınca, Beşiktaş Trabzonspor deplasmanında 2-0 geriden gelerek 3-2 kazandı.



Bu haber 421 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,093 µs