En Sıcak Konular

TÜRKİYE'NİN STAND-BY PERFORMANSINI IEO ELE ALACAK

6 Haziran 2008 11:13 tsi
 TÜRKİYE'NİN STAND-BY PERFORMANSINI IEO ELE ALACAK Türkiye'nin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile gerçekleştirdiği son iki Stand-By performansını, Fon'un değerlendirme birimi olan Bağımsız Değerlendirme Ofisi (IEO) ele alacak.

ANKARA/WASHINGTON - Türkiye'nin, Uluslararası Para Fonu (IMF) ile gerçekleştirdiği son iki Stand-By performansını, Fon'un değerlendirme birimi olan Bağımsız Değerlendirme Ofisi (IEO) ele alacak.
     IEO, sadece en son Stand-By olan 19. Stand-By'ı değil, yedi yıllık bir dönemi içerecek olan 18. Stand-By'ı da değerlendirecek.
     Uzmanlar, Türkiye'nin, IMF ile olan ilişkilerinde, son iki Stand-By hariç hiç bir Stand-By anlaşmasını tamamlayamadığını belirterek, yedi yıllık döneme ilişkin derin bir analizin yapılarak raporun hazırlanacağını vurguluyorlar.
     IMF'nin tamamıyla bağımsız birimi tarafından yapılan çalışmalara, ülke uzmanları dahil edilmiyor. Yani IMF Türkiye Masası uzmanları, Türkiye'nin son iki Stand-By anlaşmasının değerlendirmesinde yer alamıyorlar.
     IEO uzmanları, Fon'un Türkiye Masası tarafından hazırlanan veriler, Türkiye'deki ekonomi kurumları ve diğer bütün uluslararası kuruluşlardan alacakları göstergeler çerçevesinde değerlendirme yaparak rapor hazırlayacaklar.
     Fon'un bağımsız değerlendirme birimi IEO tarafından yapılacak değerlendirme ve buna ilişkin olarak hazırlanacak olan Program Sonrası İzleme, sadece Türkiye'nin değil, Fon'u performansı açısından da önemli bir karne olarak değerlendiriliyor.
     IEO tarafından hazırlanan rapor, Fon'un kaynaklarını yerinde harcayıp harcamadığının önemli bir göstergesi oluyor.
     Öte yandan, IEO'nun çalışmalarına başladığı Program Sonrası İzleme'ye ilişkin raporun, detaylı bir çalışma olması nedeniyle, Temmuz ayından önce tamamlanmasının zor göründüğü vurgulanıyor.
     Bu arada, Türkiye'nin IMF ile yeni bir Stand-By ya da orta vadeli bir anlaşma yapmaması halinde, IMF'nin Ankara Ofisinin de çalışma süreci kısalacak.
     Edinilen bilgiye göre, Türkiye'nin, IMF ile ilişkilerine, normal 4. Madde Konsültasyon çalışmaları çerçevesinde sürdürme kararı alması halinde, 2000 yılının ardından Türkiye'de teşkilatlanan IMF Ofisinin kapanabileceği kaydediliyor.

Bu haber 404 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,564 µs