En Sıcak Konular

BABACAN: ''TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINI HERKES ÖNEMSİYOR''

6 Haziran 2008 09:00 tsi
BABACAN: ''TÜRKİYE'NİN İSTİKRARINI HERKES ÖNEMSİYOR'' Dışişleri Bakanı Ali Babacan, ABD'nin Ak Parti hakkındaki kapatma davasını çok yakından takip ettiğini ve hem Türkiye'nin, hem de Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın istikrarını önemsediğini söyledi.

WASHİNGTON - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ABD'nin Ak Parti hakkındaki kapatma davasını çok yakından takip ettiğini ve hem Türkiye'nin, hem de Türkiye'nin de içinde bulunduğu coğrafyanın istikrarını önemsediğini söyledi.
     ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile görüşmesinin ardından Beyaz Saray'da ABD Başkanı George W. Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ve ABD Başkan yardımcısı Dick Cheney ile ayrı ayrı bir araya gelen Babacan, bu görüşmeler sonrasında Washington'da bir basın toplantısı düzenledi.
     Babacan, kapatma davasına ilişkin ABD'nin tavrını nasıl değerlendirdiği yönündeki soru üzerine, ''Çok çok yakından takip ediliyor, yakın bir ilgiyle izleniyor. Türkiye'nin istikrarını, bölgenin istikrarını kuşkusuz herkes çok önemsiyor. Türkiye'nin ve onun da içinde bulunduğu daha geniş bir coğrafyanın istikrarını önemsediklerini söyleyebilirim'' dedi.
     Bir gazetecinin, Babacan'ın Washington'da kendi siyasi geleceği için kulis yaptığı iddiaları bulunduğunu söylemesi üzerine Bakan Babacan, şunları söyledi:
     ''Benim takip edebildiğim kadarıyla Türkiye'de yazılı, görsel basında böyle bir konu yok. Ancak bu tür yaklaşımların daha çok fitne fesat amaçlı olduğunu ben düşünüyorum. Bizim partimiz, hükümetimiz, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğindedir. Hepimiz kendisiyle çok yakın çalışıyoruz ve buradaki görüşmelerimizde partimizin kapatılmasıyla ilgili devam eden dava süreci, hiçbir toplantıda bizim tarafımızdan gündeme getirilmemiştir.
     Türkiye'deki gelişmeler, tüm dünyada olduğu gibi ABD'de de çok yakından takip ediliyor. Türkiye'nin son 5 yıldır başarıyla gerçekleştirdiği reformlar, Türkiye'nin gerçekleştirmiş olduğu bu çok önemli transformasyon ki, bu bir siyasi transformasyondur, bir ekonomik transformasyondur, bir sosyal transformasyondur, bütün dünyanın ilgisini çekiyor. Hem kendisi için çok başarılı olan hem de geniş bir coğrafya için bir başarı örneği teşkil ediyor Türkiye. Kuşkusuz böylesine bir ülkede iktidar partisinin kapatılmasıyla ilgili bir dava olması, burada da önemli bir gündem maddesi. Bu konunun gündeme getirildiği her ortamda muhataplarımıza cevabımız çok açık. Öncelikle dava sürecinin henüz devam ettiğini, mahkemenin ne zaman ya da nasıl bir karar alacağını bilmediğimizi, ancak mahkeme kararının nihai olacağını, hoşumuza gitsin ya da gitmesin, beğenelim ya da beğenmeyelim bu kararın uygulanacağı muhataplarımıza açıkça dile getirildi. Türkiye artık çok açık bir ülke, açık bir ekonomi.''

BABACAN, CHENEY VE HADLEY İLE GÖRÜŞTÜ

     Washington ziyaretini sürdüren Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Başkanın Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephen Hadley ile görüştü. 
     Görüşmeler Beyaz Saray'da ayrı ayrı gerçekleşti.
     Babacan, daha önce Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile bir araya gelmişti.



Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,972 µs