En Sıcak Konular

BAYKAL: KUTSALA OLAN İNANCA KARŞI FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ OLAMAZ

5 Haziran 2008 16:50 tsi
BAYKAL: KUTSALA OLAN İNANCA KARŞI FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ OLAMAZ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kutsala olan inanca karşı fikir ve düşünce özgürlüğü diye bir şey olamayacağını, kimsenin kimsenin kutsalına saygısızlık yapma hakkına sahip olmadığını bildirdi.

DİYARBAKIR - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, kutsala olan inanca karşı fikir ve düşünce özgürlüğü diye bir şey olamayacağını, kimsenin kimsenin kutsalına saygısızlık yapma hakkına sahip olmadığını bildirdi. Baykal, ''Bu temel anlayış kapı gibi ortadayken hepimiz bu noktada sapasağlam dururken, inanç, ibadet özgürlüğü, dinimizin ve imanımızın her türlü iftiraya karşı savunulması gereğini en yüksek sesle parti olarak dile getirirken, 'bir siyasi mücadele icabıdır, acaba bundan bir siyasi yarar sağlar mıyız' diye bu kadar kutsal, önemli, ortak değerlerimize durup durup dolaylı çürütme anlamına gelebilecek sözler söylenmesi fevkalade yanlıştır'' dedi.
     Baykal, Diyarbakır'da gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
     Görüşmenin ardından partililerin de katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamada, otel önünde bir grubun gerçekleştirdiği protestoya değinen Baykal, "Bizim peygamberimize, kitabımıza, dinimize, inançlarımıza kimse 'düşünce özgürlüğü' diyerek hakaret edemez, edememelidir. Bu çok temel bir anlayıştır. Bu noktada kimsenin zihninde bir tereddüte yer olmamalıdır. Biz Hz. Muhammed'e saygı talep ettiğimiz gibi herkesin peygamberine de büyük saygı gösteriyoruz. Herkesin inancına, dinine, kutsalına, peygamberine saygı gösteriyoruz, değer veriyoruz'' diye konuştu.
     CHP'ye yönelik olarak geçmişte ''Kürt sorunu karşısındaki tutumu, davranışı...'' diye şikayetler dile getirenlerin, o şikayetlerinin artık haksızlığını, yanlışlığını gördüklerini belirten Baykal, CHP'nin bu konuda söylediklerinin ne kadar önemli, haklı, doğru olduğunun ortaya çıkması karşısında o defteri kapattıklarını memnuniyetle gördüğünü ifade etti.
     Baykal, ''Hepimiz çok iyi biliyoruz ki CHP etnik husumet anlayışını kesinlikle reddeden bir partidir. Biz herkesin dostuyuz, herkesi seviyoruz. Kürtleri çok seviyoruz. Kürtlerle CHP arasında bir duygu bağını nitelemek isterseniz söyleyeceğiniz tek şey; sevgidir, saygıdır başka bir şey değildir. Şimdi bu konular artık anlaşılmaya başlandı ve gelecekte daha da iyi anlaşılacak'' dedi.


Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,261 µs