En Sıcak Konular

TOKİ:''MECİDİYEKÖY'DEKİ ARAZİYİ TEKRAR SATIŞA ÇIKARACAĞIZ''

4 Haziran 2008 19:31 tsi
TOKİ:''MECİDİYEKÖY'DEKİ ARAZİYİ TEKRAR SATIŞA ÇIKARACAĞIZ'' TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Mecidiyeköy'deki eski likör fabrikasının arsasnı tekrar satışa çıkaracaklarını belirtti...

İSTANBUL - TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Mecidiyeköy'deki likör fabrikasını tekrar satışa çıkaracaklarını belirterek, "Hasılat paylaşımına çıkacağız. 20 gün içinde tekrar ihaleye çıkacak" dedi.
8. Gayrimenkul Zirvesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bayraktar, İstanbul'da 3 milyonun üzerinde ev olduğunu, İstanbul'daki mevcut yapı stokunun yüzde 60'ının mutlaka yenilenmesi gerektiğini vurguladı.
Erdoğan Bayraktar, Mecidiyeköy'deki likör fabrikası arsasının ihalesi ile ilgili olarak da, Likör Fabrikası arsasını tekrar satışa çıkaracaklarını ifade ederek, "Hasılat paylaşımına çıkacağız. 20 gün içinde tekrar ihaleye çıkacak" diye konuştu.
Daha fazla katılım beklediklerini ifade eden Bayraktar, masrafların eklenmesiyle fiyatın 1-2 milyon YTL daha artmış olacağını söyledi.

"KONUT FİYATLARINDA ARTIŞ KAÇINILMAZ"

Bayraktar, demir fiyatlarındaki artışın konut fiyatlarını nasıl etkileyeceğine ilişkin bir soru üzerine, ABD'de başlayan tutsat (mortgage) krizinin dünyadaki yansımalarının Türkiye'ye serpintisinin vurduğunu söyledi.
Bayraktar, "Dolayısıyla krizden başka demir fiyatlarının yüzde 100'e varan oranda artması, diğer ana inşaat girdi maliyetlerinde de yine demirden esinlenen ve kendisinden oluşan fiyat artışları Türkiye'deki konut üretimini bundan sonraki süreçte zora soktu" dedi.
Bayraktar, konuta talebin azlığının ve Türkiye'deki konut kredisi faizlerindeki yüksekliğin, konut piyasasındaki duraklamanın yanında, önümüzdeki süreçte konut üretimindeki fiyat artışları sebebiyle ortaya yeni bir çatallanma, ters pozisyon çıktığını, şu anda konut satılmadığını ama bunun yanında yeni oluşacak konutlarda belki yüzde 30'lara yakın fiyat artışları olacağını söyledi.
Bayraktar, şu anda yatırım için stok alım yapanların kar edeceğini ifade etti.



Bu haber 389 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,864 µs