En Sıcak Konular

BAYKAL: JANDARMAYA HARAM OLAN POLİSE HELAL Mİ?

4 Haziran 2008 20:11 tsi
BAYKAL: JANDARMAYA HARAM OLAN POLİSE HELAL Mİ? Baykal, CHP'nin "Tarım ve Çiftçi Kurultayı"ı için geldiği Şanlıurfa'da gazetecileriyle sohbeti sırasında, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararını değerlendirdi.

ŞANLIURFA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin, Türkiye genelinde jandarma bölgesinde teknik takip yetkisi veren Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını bozmasıyla ilgili olarak, "Toptan izleme yetkisi olamaz" dedi.
     Baykal, CHP'nin "Tarım ve Çiftçi Kurultayı"ı için geldiği Şanlıurfa'da gazetecileriyle sohbeti sırasında, Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararını değerlendirdi.
     Deniz Baykal, kararla ilgili olarak, "Jandarmaya haram olan polise helal mi? Polise helal olan jandarmaya haram mı? İkisi de olmaz. Toptan izleme yetkisi olmaz" diye konuştu.

 BAYKAL: ''YARGI YÖNETİCİLERİ AYAKÜSTÜ AÇIKLAMADAN KAÇINMALI''

     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) gibi kurumların kararlarıyla içtihat oluşturduklarını belirterek, ''Yöneticilerinin peşin, ayaküstü açıklamalardan kaçınmaları gerektiğini'' söyledi.
     CHP'nin Tarım ve Çiftçi Kurultayı için Şanlıurfa'da bulunan Deniz Baykal, gazetecilerle sohbeti sırasında gündemdeki konulara değindi.
     Baykal, YSK Başkanı'nın AK Parti hakkındaki kapatma davasıyla bağlantılı olarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bağımsız adaylığına yönelik değerlendirmesinin hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
     ''Anayasa Mahkemesi, YSK gibi kurumlar içtihat oluştururlar. Yöneticilerinin peşin, ayaküstü açıklamalardan kaçınmaları gerekir. Anayasa Mahkemesi ve YKS'ya düşen görev tarafsız ve güven veren bir konumda bulunmak ve bu konumu konu önüne gelinceye kadar sürdürmektir. Akademisyenler ya da eski yargı mensupları kişisel görüşlerini açıklayabilirler, ancak bu kurumlar konu önlerine geldiğinde resmi, kurumsal tavırlarını ortaya koyarak tartışmaları sonlandırırlar.
     Anayasa Mahkemesi ya da YSK adına yetkili olanların 'Bence' ya da 'Bana göre' diyerek açıklama yapmaları doğru olmaz. Ben bir siyasetçi olduğum halde bu konulara girmemeye özen gösteriyorum.''



Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,448 µs