En Sıcak Konular

BAYKAL: ETNİK KİMLİK KİŞİNİN ŞEREFİDİR

4 Haziran 2008 14:55 tsi
BAYKAL: ETNİK KİMLİK KİŞİNİN ŞEREFİDİR CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, GAP'ın Türkiye'nin en öncelikli konularından olduğunu belirterek, ''GAP, Türkiye için barış, refah ve bölgesel adaletsizliği ortadan kaldırma projesidir'' dedi.

ŞANLIURFA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, GAP'ın Türkiye'nin en öncelikli konularından olduğunu belirterek, ''GAP, Türkiye için barış, refah ve bölgesel adaletsizliği ortadan kaldırma projesidir'' dedi.
     Baykal, ''Tarım ve Çiftçi Kurultayı''nda yaptığı konuşmada, üreticilerin yüksek girdi fiyatları nedeniyle büyük sorunlar yaşadığını, GAP'ın söylem olmaktan çıkarılarak hayata geçirilmesinin bölgenin en önemli konusu olduğunu söyledi. Hükümetin son zamanlarda konuya yaklaşımından memnuniyet duyduklarını ve bunu sağlamak için büyük çaba harcadıklarını kaydeden Baykal, ''Umarız, hükümetin bu ilgisi seçimlere yönelik göstermelik bir ilgi olmanın ötesine geçer, hayata geçirilir, uygulanır'' dedi.
     GAP'ın, Türkiye'nin en öncelikli konularından olduğunu ifade eden Baykal, ''Kaybedecek zamanımız yok. Hepimiz, GAP'ın bir an önce sonuçlanmasını sağlamalıyız. GAP, Türkiye için bir barış ve refah projesidir. Bölgesel adaletsizliği ortadan kaldırma projesidir'' dedi.
     Baykal konuşmasında, bölgeye yönelik mesajlar da verdi.
     Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ''ırk, kan, kafatası devleti olmadığını'' vurgulayan Baykal, ''Bizim devletimiz siyasi dayanışma, beraberlik, siyasi bilinç devletidir. Her etnik kökenden, ırktan insan var. Arabımız, Kürdümüz, Gürcümüz, Çerkezimiz var. Elbette olacak. Bunlar bizim zenginliğimiz'' şeklinde konuştu. Farklı etnik kimliklerin devlete yönelik bir tehdit olmadığını da ifade eden Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''İnsanların ayrı etnik kimliğinin olması devlete zarar vermez. Herkes kendi etnik kimliğiyle iftihar edecek, ana dilini bilecek, konuşacak, öğretecek, yayın yapacak. Etnik kimlik kişinin şerefidir, devletin de iftiharıdır, zenginliğidir. Kökenimiz ne olursa olsun, hepimiz aynı milletin parçasıyız. Türkiye hepimizin. Herkes eşit, kardeş. Birbirimizi seveceğiz, saygı duyacağız, bir ve beraber olacağız.
     Bizim beraberliğimiz böyle bir beraberlik. Devlet kimsenin etnik kimliğini ortadan kaldırmaya muktedir değildir. Türkiye, bir çiçek bahçesi gibi... Her renkten, her çiçek bir arada. Bu beraberliğin değerini bilmemiz lazım.''
     Dikkat edilmesi gereken iki konu bulunduğunu belirten Baykal, şöyle devam etti:
     ''Birincisi terörden uzak duralım. Terör bir felaket. Yapan için de yaptıranlar için de muhatap olanlar için de felaket. Terör bir iflasın ifadesidir. Masum insanların canını almaya kimsenin hakkı yok. Terör en büyük tehlike. Terörden uzak duracağız, terör yapanları himaye etmeyeceğiz, kollamayacağız, terör yapanları dolaylı olarak desteklemeyeceğiz. Yanlış yapan varsa ikna edeceğiz, kazanacağız onları.
     İkinci olarak da bölücülüğe karşı olacağız. Bölünmek, ayrışmak yanlış. Ayrılmak isteyen için de yanlış. Biz ayrılamayız, Türkiye bütün coğrafyalarıyla kaynaştı, birleşti. Kim ayıracak? Ayrılmanın ne yararı var? Hep beraber olursak bizim sırtımızı kimse yere getiremez. Buna dikkat edelim, tuzağa düşmeyelim. Ayrılmakta, ayrılmak isteyenlerin de bir yararı yok. Bu bir takım büyük ülkelerin bu coğrafyayı kendi amaçları için kullanma hesaplarının bir parçası.''

Bu haber 423 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,370 µs