En Sıcak Konular

SAĞLAM: AYNI PUANA RAĞMEN FENERBAHÇE YÜCELTİLİYOR

4 Haziran 2008 12:26 tsi
SAĞLAM: AYNI PUANA RAĞMEN FENERBAHÇE YÜCELTİLİYOR Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, herkesin yüzyılın takımı ilan ettiği Fenerbahçe ile ligi aynı puanda bitirdiklerini, buna rağmen kendilerinin ağır eleştirilere maruz kaldığını, Fenerbahçe'nin ise yüceltildiğini söyledi.

İSTANBUL - Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, herkesin yüzyılın takımı ilan ettiği Fenerbahçe ile ligi aynı puanda bitirdiklerini, buna rağmen kendilerinin ağır eleştirilere maruz kaldığını, Fenerbahçe'nin ise yüceltildiğini söyledi.
     Ertuğrul Sağlam, Beşiktaş Kulübü'nün resmi dergisinin Haziran-Temmuz sayısında yer alan röportajında, geçen sezonun değerlendirmesini yaptı.
     İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile ikinci yarıda oynadıkları maçın Beşiktaş adına kırılma noktası olup olmadığının sorulması üzerine Sağlam, ''Sezon başından beri birçok kırılma noktası vardı. Ankaraspor, kazanmış olmamıza rağmen tarihe geçen Trabzonspor maçı, ilk devre oynadığımız Galatasaray ve Fenerbahçe maçları. İkinci devrenin son döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor; bizim hakem hatalarıyla puan kaybettiğimiz maçlar'' diye konuştu.
     Geçen sezon psikolojik olarak yaşadıkları zorlukların neler olduğu sorusunu Sağlam, ''Özellikle üst üste yaşadığımız hakem hatalarının olduğu dönemde oyuncularımızın hakemlere bakış açısı değişmeye başladı. Şöyle bir psikolojiyi düşünebiliyor musunuz: (Bir maça daha çıkıyoruz ve hakem yine çok can alıcı, skoru etkileyecek bir noktada hata yapacak)... Bu şekilde oyuncunun rahat olamayacağı gerçeği var. Ama bunu içimizde çözdük ve ligin sonuna doğru biraz geç de olsa toparlanarak ligi bitirdik'' diye yanıt verdi.
     Sağlam, geçen sezon yapılan yabancı transferler konusunda eleştiriler olduğunun hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
     ''Bugün Türkiye Ligi'ne baktığımız zaman görüyoruz ki; yabancı futbolcu transferinde yüzde 100 isabet tutturan bir takım yok. Dolayısıyla diğer takımlar bu konuda ne kadar sıkıntı yaşadılarsa biz de o kadar yaşadık. Kaldı ki, bizim yaşadığımız sıkıntılar kulübümüzde maddi anlamda çok büyük kayıplara yol açmadı. Diğer kulüplerin 20-25 milyon Avro verip transfer yaptığı bir ortamda bizim zarar ettiğimiz rakamlar 300-400 bin Avro civarında. Belki oyuncu kalitesi anlamında çok isabet tutturamadık ama en azından kulübümüze de çok büyük zararlar vermedik. Örneğin Galatasaray'ın 8 yabancısını da oynatmadığını düşünürsek bu daha da açık bir şekilde ortaya çıkıyor.''
     Ertuğrul Sağlam, büyük bir takımda yerli antrenör olarak çalışmanın çok zor olduğunu ifade ederek, ''Ayrıca dünyada; kendinden olana bu kadar acımasız, bu kadar hoşgörüsüz yaklaşan, elde ettiği başarıyı bu kadar küçümseyen bir ülke daha yoktur'' dedi.

Bu haber 386 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,343 µs