En Sıcak Konular

BAKAN ŞİMŞEK'TEN MERKEZ BANKASINA MEKTUP

3 Haziran 2008 22:27 tsi
BAKAN ŞİMŞEK'TEN MERKEZ BANKASINA MEKTUP Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a gönderdiği cevap niteliğindeki mektupta, enflasyon hedeflerinin güncellenmesi konusundaki değerlendirmenin ikna edici bulunduğunu belirtildi.

ANKARA - Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'a gönderdiği cevap niteliğindeki mektupta, enflasyon hedeflerinin güncellenmesi konusundaki değerlendirmenin ikna edici bulunduğunu belirtildi.
     Mektupta, ''enflasyon hedeflerinin 2009 yılında yüzde 7,5, 2010 yılında yüzde 6,5 olarak güncellenmesi ve 2011 yılı için yüzde 5,5 olarak belirlenmesi konusundaki öneriyi hükümetin uygun gördüğü'' bildirildi.
     Şimşek, Yılmaz'a hitaben yazdığı mektupta, ''enflasyon hedeflerine ulaşılamamış olmasının nedenleri ve Merkez Bankasının uygulamayı planladığı politikalar konusunda 30 Nisan 2008 tarihli açık mektupta ve 2009-2011 dönemi enflasyon hedeflerine ilişkin bugün sunulan yazıdaki kapsamlı bilgiler için teşekkür etti.
     ''Mevcut koşullar altında enflasyon hedeflerinin güncellenmesi gerekliliği konusundaki değerlendirmeyi ikna edici bulduklarını'' belirten Şimşek, şunları kaydetti:
     ''Özellikle Enflasyon Raporunda alternatif senaryolar dahilinde sunduğunuz orta vadeli projeksiyonlar, bu konunun teknik bir gereklilik halini aldığını açıkça göstermektedir.
     Enflasyonun düşük tek haneli rakamlara indirilmesi, Hükümetimizin de öncelikleri arasında yer almaktadır. Bununla birlikte, belirttiğiniz gibi, enflasyonun düşüş sürecinde izleyeceği patikanın yüksek düzeyli arz şoklarının etkilerini içerecek şekilde yeniden belirlenip ilan edilmesi, şeffaflık ve öngörülebilirlik ilkelerini pekiştirmek yoluyla beklenti yönetimini etkinleştirecektir. Bu çerçevede enflasyon hedeflerinin 2009 yılında yüzde 7,5, 2010 yılında yüzde 6,5 olarak güncellenmesi; 2011 yılı için ise yüzde 5,5 olarak belirlenmesi konusundaki önerinizi Hükümetimiz de uygun görmektedir.''
     Şimşek, düşük tek haneli enflasyon oranlarına kalıcı bir şekilde ulaşabilmek amacıyla Merkez Bankasının aldığı ve alacağı tüm tedbirleri gerek mali disiplin ve yapısal reformlarla, gerekse bankacılık alanındaki ihtiyatlı düzenlemelerle desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.
     Bakan Şimşek, enflasyonun kontrol altına alınmasında Merkez Bankasının orta vadeli yaklaşımının etkili olduğunu, elde edilen kazanımda Hükümetin politikalarının da büyük katkısı bulunduğunu kaydetti.


Bu haber 430 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,076 µs