En Sıcak Konular

15. ALTIN KOZA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

3 Haziran 2008 22:00 tsi
15. ALTIN KOZA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLADI Adana'da düzenlenen 15. Altın Koza Uluslararası Film Festivali sinema sanatçılarının katıldığı resmi açılış töreni ve ''Limon Ağacı'' filminin gösterimiyle başladı.

ADANA - Adana'da düzenlenen 15. Altın Koza Uluslararası Film Festivali sinema sanatçılarının katıldığı resmi açılış töreni ve ''Limon Ağacı'' filminin gösterimiyle başladı.
     Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Hüseyin Ülger, Cinebonus Sinemalarında düzenlenen törende, Anadolu coğrafyasındaki tarihi zenginlikleri en etkili sanat olan sinemayla, dünya ölçeğinde ses getirecek yapıtlarla tüm insanlara aktarmayı amaçladıklarını bildirdi.
     Sinema Kanunu'nda yapılan düzenlemenin ardından sektördeki yapımların sayısının arttığına dikkati çeken Ülger, şunları söyledi:
     ''2004 yılından önce Türkiye'de yıldaki film sayısı 12-15 arasındayken, aynı yıl Sinema Kanunu'nda yapılan değişiklikle bu sayı şimdi 45'e kadar çıkmıştır. Üniversitelerin radyo ve televizyon bölümlerinde okuyan öğrencilerin hazırladığı 118 amatör film ile 108 belgesel projesini destekledik. Bakanlığın desteklediği filmler festivallerde önemli ödüller almıştır. Bunlardan birisi de yönetmen Nuri Bilge Ceylan'ın ''Üç Maymun'' adlı yapıtıdır. Bu filmle Nuri Bilge Ceylan, son olarak Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülü'nü aldı. Ceylan'ı kutluyor, özlü konuşmasından dolayı da teşekkür ediyorum. Buradan çıkacak alkışları ona ithaf ediyoruz.''
     Ülger, Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak şimdiye kadar festivallere önem verdiklerini, Altın Koza'yı bundan sonra da destekleyeceklerini söyledi.
     Adana Valisi İlhan Atış da sanatçılara festivale katılmaları nedeniyle teşekkür ederek, Türkiye'nin en önemli kültür kentlerinden birine geldiklerini vurguladı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, yeşilçam filmlerinin galalarının bir zamanlar Adana'da yapıldığını dile getirdi. Durak, şöyle devam etti:
     ''Bunun iki nedeni var; o zamanlar Türkiye ekonomisi tarıma dayalıydı ve Adana en zengin iller arasında yer alıyordu, bir diğer nedeni ise Adana sanatçılar yetiştiren bir kentti. Altın Koza Türk sinemasına daha büyük destek vermek için gücünü arttırarak devam edecektir. Bu yıl festival kapsamında sinemanın sihrini kullanarak eğitime de destek sağlayacağız. Okullar sinemada, sinema okullarda sloganıyla 60 bin öğrenci sinemayla buluşacak.''
     Konuşmaların ardından ''Limon Ağacı'' filminin oyuncuları Ali Suliman ve Rona Lipaz Michael'e katılımlarından dolayı teşekkür plaketi verildi.
     Sunuculuğunu Janset'in üstlendiği gecede, Acapella grubu Vokaliz de mini bir konser verdi.
     Törene, aralarında Tuncel Kurtiz, Mehmet Ali Alabora, Rutkay Aziz, İzzet Günay, Ekrem Bora, Yılmaz Köksal, Demir Karahan, Bulut Aras, Cengiz Sezici, Yüksel Arıcı ve Nuri Alço'nun da bulunduğu çok sayıda sinema sanatçısı katıldı.


Bu haber 465 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,617 µs