En Sıcak Konular

HAMİT ALTINTOP: HALİL'İN YANIMDA OLMASINI ÇOK İSTERDİM

3 Haziran 2008 21:22 tsi
HAMİT ALTINTOP: HALİL'İN YANIMDA OLMASINI ÇOK İSTERDİM (A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını İsviçre'de sürdürüyor.

NYON - (A) Milli Futbol Takımı, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası hazırlıklarını İsviçre'de sürdürüyor.
     Milli takım futbolcuları Hamit Altıntop ve Arda Turan, UEFA tarafından Nyon'daki Global Union'da, Türk basın mensupları için oluşturulan merkezde düzenlenen basın toplantısına katıldı.
     İkiz kardeşi Halil'in milli takım kadrosundan çıkarılmasıyla ilgili değerlendirme yapan Hamit Altıntop, ''Bu konuda fazla bir şey söylemek istemiyorum. Sonuçta hocamızın bir bildiği vardır. Ve hocanın kararlarına saygılı olmak gerekir. Tabi ki yanımda olmasını çok çok isterdim. Ancak olunca iyi de, olmayınca kötü mü? Tek yumurta ikizi olduğumuz için yanımda olması beni mutlu ederdi. Bizim işimizde duygusallığa fazla yer yok. Halil'in gidişi benim performansımda olumsuz bir etki yaratmadı. Sonuçta milli takımdaki herkes benim kardeşimdir'' diye konuştu.
     Bayern Münihli futbolcu, Portekiz'in grupta favori olduğunu belirterek, ''Hocaları da başarılı. Ancak Türkiye iyi tanınmayan bir takım olduğu için bu durum avantaj. İsviçre'nin de grupta kendisini favori göstermesi doğaldır. Çünkü şampiyona kendi ülkelerinde düzenleniyor. Ancak biz inancımızı ve hocanın isteklerini sahaya yansıtırsak başarılı olacağımızı düşünüyorum'' dedi.
     Milli futbolcu Arda Turan da, İsviçre Milli Takımı'nda oynayan Murat Yakın'ın grupta Portekiz ve İsviçre'yi favori görmesini değerlendirerek, ''Söylemler olacaktır. Onların duymak istedikleri de budur. Bizler milli takım olarak iyi futbolumuzu sahaya yansıtırsak grup maçları bittiğinde kimin favori olduğu görülecektir'' dedi.
     Maç sırasında iyi pozisyon almaları halinde daha az yorulacaklarını dile getiren milli futbolcu, ''İyi durursak daha az yorularak, daha büyük işler başarırız. Oynadığımız mevkinin ve ofansif futbolun takımımızı fazla yoracağını sanmıyorum. Önemli olan Cumartesi günkü maça kafaca hazır olup sahada en iyi şekilde mücadele etmektir'' diye konuştu.
     Agresif bir futbol oynamak istediklerini vurgulayan Arda, ''Bu bizim başımızdaki hocadan kaynaklanıyor. Bu sistemde çok başarılı olacağımıza inanıyorum'' yorumunu yaptı.

(A) MİLLİLER ÇİFT KALE MAÇTA PORTEKİZ MAÇININ TAKTİĞİNİ DENEDİ

(A) Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinin hazırlıklarını İsviçre'de sürdürüyor.
     Nyon'daki spor merkezinde akşam gerçekleştirilen antrenmanda, kasığında çekme olan Tuncay, kondisyoner gözetiminde takımdan ayrı çalışırken, idmana tüm futbolcular katıldı.
     Teknik direktör Fatih Terim yönetimindeki yaklaşık 1,5 saatlik antrenmanda, futbolcular açma germe hareketlerinin ardından yarım ve tam sahada yapılan çift kale maçta, Portekiz maçının teknik ve taktik çalışmasını denedi.
     Çift kale maçta oyunu sık sık durduran teknik direktör Terim, futbolcularını uyardı.
     Antrenmanın son bölümünde, kanatlardan ve orta alandan yapılan hızlı hücumlar ile rakip savunmanın arkasına atılan hızlı toplarla gol çalışması yapıldı. İdman orta sahada yenilenme çalışmasıyla sona erdi.
     Bu arada Cenevre'den ve yakın illerden gelen çok sayıda gurbetçi, milli takımın antrenmanını izleyerek tezahüratlarla moral verdi. Çalışmanın sonunda Tümer, Tuncay ve Mevlüt taraftarların formalarını imzaladı.
     Milli takım, yarın TSİ 11.30'da kamp yapılan otelin içindeki çadır salonda basına kapalı kültür fizik ve kondisyon çalışması, akşam da Nyon'da TSİ 19.00'da basına açık antrenman yapacak.



Bu haber 388 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,686 µs