En Sıcak Konular

OBAMA GEREKLİ DELEGE SAYISINA ULAŞMAK ÜZERE

3 Haziran 2008 21:10 tsi
OBAMA GEREKLİ DELEGE SAYISINA ULAŞMAK ÜZERE ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayını belirleme sürecinde ön seçimlerin bugün sona ermesinin ardından kısa süre içinde Barack Obama'nın, başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşması bekleniyor.

WASHINGTON - ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayını belirleme sürecinde ön seçimlerin bugün sona ermesinin ardından kısa süre içinde Barack Obama'nın, başkan adaylığı için gereken delege sayısına ulaşması bekleniyor.
     Bu ortamda iki numaralı aday Hillary Clinton'ın ne yapacağı merak edilirken, Amerikan Associated Press ajansı, Clinton'ın kampanyasındaki yetkililere dayanarak Hillary'nin, bu gece ileri saatlerde yapacağı konuşmada, Obama'nın gerekli delege sayısına ulaştığını kabul edeceğini duyurdu. 
    Ajans, bunun da, fiilen Clinton'ın kampanyasının sonu anlamına geleceği yorumunu yaptı.
     Clinton'ın kampanyasından yapılan resmi açıklamada ise, Hillary'nin, bu gece ''Demokrat Part'nin başkan adaylığı yarışından çekilmeyeceği'' bildirildi.
     ABD'deki medya kuruluşları, bugün Montana ve South Dakota eyaletlerindeki ön seçimlerin ardından, hala taraf belirlememiş süper delegelerin, gruplar halinde Obama'ya desteklerini dile getireceğini belirtiyor.
     Bu durumda bu gece geç saatlerde veya en geç yarın, Obama'nın, başkan adaylığı için gereken 2 bin 118 sayısını elde etmesi bekleniyor.

''OBAMA, BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN GEREKEN DELEGE SAYISINA ULAŞTI'' İDDİASI

    Amerikan Associated Press haber ajansı, Demokrat Parti'de Barack Obama'nın, başkan adaylığı için gereken toplam delege sayısına ulaştığını duyurdu.
     Obama'nın, Demokrat Parti'nin başkan adaylığını garantileyecek delege sayısına ulaştığını kendi sayımına göre duyuran haber ajansı, bu sonuca, şimdiye kadar ki ön seçimlerden ortaya çıkan delegelerin yanı sıra, tutumunu açıklayan süper delegeleri hesaba katarak ulaştığını bildirdi.
     AP ajansı, haberinde Obama'nın, Montana ve South Dakota eyaletlerinde Hillary Clinton'a yenilmesi ihtimalinin de göz önüne alındığını belirtti.
     AP, haberinde, Montana ve South Dakota'da Obama'nın elde edeceği asgari delege sayısının dikkate alındığını kaydetti. 
     Amerikan haber televizyonlarından Fox News, AP'nin haberini alt yazı olarak geçerken, CNN ve MSNBC kendi rakamlarını beklemeyi tercih etti.



Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,821 µs