En Sıcak Konular

BAYKAL, BABACAN'I ELEŞTİRDİ

3 Haziran 2008 16:58 tsi
BAYKAL, BABACAN'I ELEŞTİRDİ CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye'nin bakanlarının, dışarıda ülkeye hakaret etmelerini, saygısızlık yapmalarını içine sindiremediğini'' söyledi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Türkiye'nin bakanlarının, dışarıda ülkeye hakaret etmelerini, saygısızlık yapmalarını içine sindiremediğini'' söyledi.
     Baykal, partisinin TBMM grubunda, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Brüksel'de yaptığı ''Türkiye'de sadece gayrimüslim azınlıklar değil, Müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor'' şeklindeki sözlerini eleştirdi.
     ''Ülkesini sahiplenmek, savunmak, haksızlıklar karşısında ülkesinin hakkını dünyaya kabul ettirmekle yükümlü olan bir Dışişleri Bakanı, işini bırakıp, onlar bir söylüyorsa, iki söyleyerek, kendi ülkesine haksızlık yapma yarışı içinde yer alabilir mi?'' diye soran Baykal, Türkiye'nin sahipsiz olduğu ve gözden çıkarıldığının ortaya çıktığını savundu.
     Nuri Bilge Ceylan'ın Cannes Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülünü alırken, ''Yalnız ve güzel ülkem'' sözüne işaret eden Baykal, ''Anlaşılıyor ki çok doğru söylemiş, öylesine yalnızız ki bakanlar bizzat bizi yalnız bırakmışlar'' dedi.
     Başbakan Erdoğan'ın da konuyu sahiplendiğini, bunun, AK Parti'nin iç çekirdeğinin temel anlayışı olduğunu savunan Baykal, Erdoğan'ın ''AK Parti, ortalama Türk'ün partisidir'' dediğini anımsattı.
     ''Ortalama Türk vatandaşının, Türkiye'de İslamiyetin baskı altında olduğu kanaati mi var?'' sorusunu yönelten Baykal, ''Başbakan, kendi kafasındaki, iç dünyasındaki zihniyeti, modeli, Türkiye'ye dayatmaya çalışıyor. 'Laikliği milletimiz benimsemiştir' diyordu, laikliği benimsemişse, bu tartışma nereden çıkıyor? Laikliği benimsemiş de benimsememiş de birileri var, o birileri de maalesef en tehlikeli yerlerde bulunuyorlar, sorun da oradan kaynaklı'' diye konuştu.
     Cumhurbaşkanı seçiminden önce bir CHP milletvekiline, oyunu etkilemek üzere rüşvet teklif edildiğinin geçen hafta mahkeme kararıyla kesinlik kazandığını belirten Baykal, ''Rüşvetin belgesi mi olunur deniliyordu, rüşvetin ilamı çıkmıştır'' dedi.
     Baykal, Türkiye'nin çok önemli bir tarihi süreçten geçtiğini belirterek, bugün içinde bulunulan tartışmaların, Türkiye'nin yakın geleceğini etkileyeceğini, ''içinde bulunulan şartların gerektirdiğinin ötesinde bir psikolojik gerilimin siyasi hayata yön verdiğini'' ileri sürdü.
     Baykal, ''öyle anlaşılıyor ki iktidarın içinde bulunduğu tedirginlikler, sıkıntılar, kaygılar, karamsarlıklar bu üslup bozukluğunun altında yatan temel nedendir. Bunu anlayışla karşılamaya çalışıyoruz. Buna aynı yaklaşım içinde cevap vermemeye gayret ediyoruz. Dikkatimizi ülkemizin temel sorunlarından uzaklaştırmamaya çaba sarf ediyoruz'' diye konuştu.
     Konuşmasında ekonomideki gelişmeleri de değerlendiren Baykal, olumsuz gidişin devam ettiğini, bu alanda umut verici bir gösterge olmadığını savundu.
     Mayıs ayına ilişkin tablonun umutsuzluğu artıran bir şekilde geliştiğini ifade eden Baykal, ''bugün akşama doğru enflasyonla ilgili rakamlar açıklanacak. Öyle gözüküyor ki bu akşam eğer TÜİK bir büyük atraksiyon, bir büyük cambazlık yapmazsa Türkiye'de enflasyonun çift rakamlı bir düzeye girdiği, her iki ölçü bakımından da hem TÜFE bakımından hem üretici fiyatları bakımından çift rakamlı bir enflasyon noktasına geldiği ortaya çıkacaktır'' diye konuştu.

TELEFON KAPALI OLSA DAHİ DİNLENEBİLİYOR

     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''telefon dinleme bakımından yeni bir düzenin Türkiye'de gerçekleştirilmiş olduğunun ilk kez fark edildiğini'' ileri sürdü.
     Partisinin TBMM grup toplantısında, "Telekulak" tartışmalarını değerlendiren Baykal, şöyle konuştu:
     ''Sayın Genel Sekreter, kendisini ziyaret edecek valiye saat 10.00'da randevu veriyor. 10.03'te bir telefon çalıyor ve 44 dakika boyunca o görüşme kayda alınıyor. Bunların iddiası 'Biz, ortadaki telefondan aldık.' Biz, bunu kuşkuyla karşılıyoruz. Bunun çok haklı nedenleri var. Telefonlar kapalı olsa dahi açıkmış gibi dinlenebiliyor. Dışardan, sizin farkına bile varmayacağınız şekilde cep telefonunuza bir mesaj yükleniyor. Siz, o cep telefonu kapalı olarak tutsanız dahi o cep telefonu bir mikrofon gibi o merkeze aynen intikal ettiriyor. Günün teknolojisi bu... Bu mümkün, oluyor. 44 dakikalık görüşmenin 'tek bir kelimesi dahi duyulamıyor, anlaşılamamıştır' denilmeden, tümü doğru bir tutanağa bağlanıyor.''
     Baykal, toplumun konuyla ilgilenmesiyle bazı gerçeklerin ortaya çıktığını belirterek, ''Telefon dinleme bakımından yeni bir düzenin Türkiye'de gerçekleştirilmiş olduğu ilk kez fark edilmiştir'' dedi. Baykal, ''Türkiye'de dinleme konusunda yeni, şaşırtıcı, hukuk dışı, olağanüstü kapsamlı, 70 milyona yönelik bir düzeninin olduğunun ilk kez ortaya çıktığını'' savundu.



Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,557 µs