En Sıcak Konular

YILDIRIM: KYOTO PROTOKOLÜNE TARAF OLMAMANIN BİR ANLAMI YOK

3 Haziran 2008 18:38 tsi
YILDIRIM: KYOTO PROTOKOLÜNE TARAF OLMAMANIN BİR ANLAMI YOK Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Kyoto Protokolüne Türkiye'nin taraf olmamasının bir anlamı yok. Çünkü, geleceğimizi kurtarmak buna bağlı...'' dedi.

ANKARA - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Kyoto Protokolüne Türkiye'nin taraf olmamasının bir anlamı yok. Çünkü, geleceğimizi kurtarmak buna bağlı...'' dedi.
     MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Konya Ovasındaki kuraklık ve sulama sorunlarıyla ilgili gündemdışı konuşmasında, kuraklıktan en fazla etkilenen illerin başında Konya'nın geldiğini belirterek, ''Konya Ovası çölleşiyor. Bu nedenle gerekli kaynak temin edilerek Konya Ovası Projesi (KOP) Eylem Planı bir an önce hayata geçirilmelidir. Bölgedeki barajlar bir an önce bitirilmeli. Köylüye çiftçiye kulak vermek için telekulak yapmaya ihtiyaç yok. Buradan masal anlatmayı ve palavra sıkmayı da bir kenara bırakın'' diye konuştu.
     Hükümet adına konuşmaya yanıt veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Hükümet olarak Kyoto Protokolüne taraf olmaya karar verdiklerini hatırlatarak, bununla ilgili düzenlemenin yakında Meclise geleceğini söyledi.
     Kyoto Protokolüne Türkiye'nin taraf olduğuna işaret eden Yıldırım, ''Kyoto Protokolüne Türkiye'nin taraf olmamasının bir anlamı yok. Çünkü, geleceğimizi kurtarmak buna bağlı. Dünyada kişi başına ortalama 11 kilo olan gaz emisyonu, Türkiye'de 4 kilonun altındadır. ABD'de ise 22 kilo ile rekor seviyededir. O yüzden çevreyi en çok kirleten ülkeler, endüstrileri gelişmiş olanlardır. Daha fazla sorumluluk da onlara aittir'' dedi.
     Konya'da kuraklık yaşandığının doğru olduğunu belirten Yıldırım, Çevre ve Orman Bakanlığının kuraklıkta Konya'yı pilot bölge olarak seçtiğini kaydetti. Yıldırım, DSİ tarafından 2007 yılında başlatılan yeraltı suyu tespit çalışmalarının tamamlandığını, bölgede 12 Mayıs itibariyle 27 bin 140 ruhsatlı kuyu dahil olmak üzere 92 bin 990 kuyu tespitinin yapıldığını ve bunların 90 bin 824'ünün coğrafi bilgi sistemine işlendiğini anlattı.
     Yıldırım, ''Bütün bunlardan ortaya çıkan sonuç; Konya ilinin tarıma elverişli arazi miktarı, mevcut su kaynaklarıyla sulanabilecek arazi miktarının 3 katıdır. Dolayısıyla kaynaklar yetersizdir. Mevcut su kaynaklarından azami ölçüde yararlanmak için seçilecek ürünlerin tercihi, sulama yöntemleri önemlidir. Açık sulama hem buharlaşmak suretiyle su kaybına yol açıyor hem de tuzlanmayı artırıyor. Damlama, damıtma usulü sulamaya geçme kararı alınmıştır'' diye konuştu.


Bu haber 373 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,871 µs