En Sıcak Konular

TURKCELL:''SAV ARANDI, İLETİŞİM 44 DAKİKA''

3 Haziran 2008 16:20 tsi
TURKCELL:''SAV ARANDI, İLETİŞİM 44 DAKİKA'' Turkcell, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın cep telefonunun, 23 Mayıs Cuma günü Vakit gazetesine ait sabit bir hattan arandığını bildirdi.

ANKARA - Turkcell, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın cep telefonunun, 23 Mayıs Cuma günü Vakit gazetesine ait sabit bir hattan arandığını bildirdi.
Edinilen bilgiye göre, resen yürütülen soruşturma kapsamında Turkcell, Sav'ın cep telefonunun Vakit gazetesine ait hattan arandığına ilişkin yazıyı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
Turkcell'den gönderilen yazıda, Sav'a ait hattın, Vakit gazetesine ait sabit hattan 23 Mayıs Cuma günü saat 10.03'te arandığı ve 2.647 saniyelik kesintisiz sürekli iletişimin sağlandığı belirtildi.

Konu ile ilgili Vakit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven de, 31 Mayıs'ta bir basın toplantısı düzenlemiş ve arama ve dinleme olayını teyit etmişti: O günün haberi şöyle idi:

Anadolu'da Vakit gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenildiği iddialarıyla ilgili olarak, ''Telekom'dan çıkan belge var. Bunun üzerine söylenecek bir şey yok'' dedi.
     Arseven, basın toplantısında, Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ arasındaki görüşmenin içeriğinin tartışılması gerektiğini, ancak CHP'nin olayın esasını bastırmak istediğini savundu.
     ''Dinleme olayıyla ilgili olarak araştırma yapılmadan çeşitli değerlendirmeler yapıldığını ve iddialar ortaya atıldığını'' anımsatan Arseven, ''Türk Telekom'dan çıkan belge var. Bunun üzerine söylenecek bir şey yok. Baykal, konuyu önce incelemeli ve araştırmalıydı. Peşinden giden, kendisine yakın insanları sıkıntıya düşürmezdi. Kaynağım CHP'li Önder Sav. Bu iş çok açık bir şekilde ortaya çıktı'' diye konuştu.
     Arseven, ''görüşmenin dinlenilmesinin meslek etiği açısından nasıl değerlendirdiğinin'' sorulması üzerine, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan ile TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın kameraya alınmış görüntülerinin yayımlanmasından imtina edilmediğini söyledi. Arseven, ''Eşitlikçi olalım. Sadece Vakit'i sorgulatmam. Bu haksızlığı yaptırtmam. Sadece Vakit'i kimse sorgulayamaz'' dedi.
     ''Sav'ın görüştüğü kişinin eski Bolu Valisi Serindağ olduğunu, nasıl tespit ettiklerinin'' sorulması üzerine de Arseven, konuşmanın içeriğinden bunun anlaşıldığını, ayrıca Serindağ ile iki kez görüşerek bunu teyit ettiklerini söyledi.
     Serdar Arseven, ''CHP'nin Vakit gazetesine çok ağır suçlamalarda bulunduğunu, Vakit'i birilerinin taşeronu olarak göstermek istediğini'' savunarak, CHP'ye dava açmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.

Dinleme Olayı ise şöyle gelişir:

     Vakit Gazetesi, 23 Mayıs'ta Önder Sav'ı cep telefonundan arar.bir süre konuşurlar ve Önder Sav konuğu olduğunu,telefonu kapatması gerektiğini belirtir ve "NO" tuşuna basmadan cep telefonunu elinden bırakır. Karşı taraf da hattı kapamadığından görüşme devam eder ve odada iki kişiden başkası olmadığı  halde konuşulanlar Vakit Gazetesi'nde aynen yayınlanır.

Dolayısı ile,Türkiye'yi "Emniyet CHP'yi dinliyor" diye on gündür  meşgul eden curcunaya,kullandığı telefonun kapanması için "NO" tuşuna basılması gerektiğini unutan SAV'ın ihmalkarlığı sebep olmuştur.



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,008 µs