En Sıcak Konular

Erdoğan’dan mesajlar

4 Ağustos 2007 09:10 tsi
Erdoğan’dan mesajlar Millet iradesinin aksine adım atmayacaklarını söyleyen Erdoğan “Gönlünde Türkiye sevdası olan, milli iradeye saygı duyan, anayasal düzene uygun hareket eden herkese, her siyasi partiye kapımız, gönlümüz açıktır” dedi.

Genel Merkez’deki toplantıda TBMM Başkanı Bülent Arınç ve cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı henüz netleşmeyen Abdullah Gül’ün arasında oturan Erdoğan, daha sonra yaptığı konuşmaya şöyle başladı:

“Kendini toplumsal merkezle tanımlayan AK Parti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da millet iradesinin aksine hiçbir adım atmayacak, milletin talepleri doğrultusunda milletimizle birlikte yürümeye azami gayreti gösterecektir. Ne zafer sarhoşluğuna kapılacağız, ne de başarılarımız başımızı döndürecek. Zira, siyaset; iktidar, güç, itibar sınavlarının en ağırıdır, en zorudur. Unutmayalım ki bizlerden önce de o makamlarda yüzlerce, binlerce insan oturuyordu ve yine unutmayalım ki bizler de geçici bir süre için bu görevlerdeyiz.”

ECEL MHP’LİYİ YAKALADI, HERKES FANİ
Konuşmasında, seçim süreci ve onun ardından kendisini üzen en önemli olayın MHP’den İstanbul milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Cihat Özönder’in trafik kazasında vefat etmesi olduğunu da belirten Erdoğan, “Kim bilir o arkadaşımızın da ülkemize hizmet için ne idealleri vardı, TBMM’de hangi çalışmalara imzasını atacaktı? Ama ecel bu arkadaşımızı mazbatasını almaya giderken yakaladı” diye konuştu.

Erdoğan, herkesin fani olduğunu belirterek, herkesin dünyadan göçüp gideceğini, önemli olanın hakkaniyet kriterlerini gözetmek olduğunu ifade ederek şöyle devam etti:

HALKIMIZIN DERİN BASİRETİ
“Sandıktan çıkan sonuç AK Parti’nin sorumluluklarını artırmıştır. Biz, bize oy veren, vermeyen tüm vatandaşlarımızın hissiyatını anlamayı bir borç biliyoruz. Hiçbir vatandaşımızın politik tercihini mantıksız, anlaşılmaz, şaşkınlık verici bulmuyoruz. Milletimizi reşit olmayan, olayların iç yüzünü anlayamayan, doğruları göremeyecek bir kitle olarak görenler bir kez daha yanılmışlardır. Türk toplumunun sağduyusu, derin basireti, olayları değerlendirme kabiliyeti her zamanki gibi en yüksek derecede tecelli etmiştir. Buna saygı duymak, bu iradeyi anlamaya çalışmak, bu tercihleri doğru okumak aslında Türk siyasetçilerinin görevidir. Kurumsallaşan, kitlesel demokrasinin çıtası daha da yükselmiştir. Temsil ettiğimiz, vekaletini aldığımız irade milletimizin iradesidir. Türkiye’yi 70 milyon düşünerek siyaset yapacağız ve hiçbir zaman taassupla, tarafgirlikle, hizipçilikle siyaseti o dar koridorlara mahkum etmeyeceğiz. Avrupa Birliği’ne katılım sürecini aynı kararlılıkla sürdürecek, milletimizin yaşam standardını yükseltmek için var gücümüzle çalışacağız. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan cumhuriyetimizi el ele bugün olduğundan çok daha yüksek yerlere taşıyacağız. Milletimizin değerlerinden, cumhuriyetimizin temel niteliklerinden taviz vermeden yola devam edeceğiz.”

HEDEFİMİZ İKİDE BİRDEN FAZLASI
Erdoğan partisinin aldığı yüzde 47 oyu bir tarafa sıkıştırıp yüzde 53’le ilgili yorum yapanların hesap bilmediğini de belirterek “Hiç kendilerini zorlamasınlar, kusura bakmasınlar, bu hesabı biz de biliyoruz. Bunların içinde piştik geldik. Şimdi hedefimiz, daha fazlasının olduğunu da görecekler” dedi.

Erdoğan, AK Parti’nin izlediği birlik siyasetiyle Türkiye’nin sigortası olduğuna da ortaya koyduğunu söyledi ve sözlerini şöyle tamamladı:

HER SİYASİ PARTİYE GÖNLÜMÜZ AÇIK
“Ne yazık ki, siyasetin rekabetçi karakteri bugüne kadar farklılıklarımızı ayrışma esasında temellendirdi. Bunun maliyeti tabii ki ülkemize çok ağır oldu. Artık geçmişin yanlışlarından dersler çıkararak önümüze yeni bir sayfa açmamız gerekiyor. Biz AK Parti olarak, siyasete kalite kazandırmak, siyaseti bir hizmet yarışı haline getirmek için yeni bir sayfa açtığımızı, kimseye karşı bir ön yargımızın, olumsuz duruşumuzun olmadığını deklare ettik. Gönlünde Türkiye sevdası olan, halka hizmeti amaç edinen, milli iradeye saygı duyan, anayasal düzene uygun hareket eden herkese, her siyasi partiye kapımız açıktır, gönlümüz açıktır.”



Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,848 µs