En Sıcak Konular

YAZICIOĞLU: ''CHP HALKTAN KOPUK''

31 Mayıs 2008 15:32 tsi
YAZICIOĞLU: ''CHP HALKTAN KOPUK'' Muhsin Yazıcıoğlu,CHP'nin halktan kopuk, sadece devlet erkinin imkanlarını kullanarak siyaset yapmaya alışmış, özgürlük karşıtı bir parti olduğunu söyledi.

VAN - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin halktan kopuk, sadece devlet erkinin imkanlarını kullanarak siyaset yapmaya alışmış, özgürlük karşıtı bir parti olduğunu söyledi.

Partisinin, Bitlis'te düzenlediği mitinge katılmak üzere uçakla Van'a giden Yazıcıoğlu, Ferit Melen Havaalanı salonunda basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'nin yıllardır yapay gündemlerle meşgul edildiğini ve asıl problemlerin unutulduğunu belirten Yazıcıoğlu, ülkenin asıl gündemini güvenlik, özgürlük ve refah konuları oluşturması gerekirken, yıllardır ülkeyi yöneten iktidarların bu sorunlara eğilmediğini öne sürdü.

Yazıcıoğlu, AK Parti iktidarının da sorunları çözmek yerine gerilimin bir parçası haline geldiğini iddia ederek şöyle konuştu:

''Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi Van'da da işsizlik sorunu var. Bu sorunun yatırım ve üretim programlarıyla çözülmesi lazım. Bunu yapabilmek için de güvenlik, özgürlük sorununun halledilmiş olması gerekir. Dağların, ovaların verimli, ekilebilir hale gelmesi, yaylalarda hayvancılığın geliştirilmesi, sağlam bir güvenlik bağlantısıyla gerçekleştirilebilir. Birinci önceliği güvenliğe vermek zorundayız. Terörle mücadelede Kürt, Türkmen, Arap, Yörük demeden bu gemide olan herkes kucaklaşmalı, şiddete, teröre karşı durmalıdır.''

Ülkeyi refaha kavuşturacak kişilerin öncelikle siyasetçiler olduğunu bildiren Yazıcıoğlu, iktidar partilerinin dün olduğu gibi bugün de sorunların çözümüne yeterli hassasiyeti göstermediğini savundu.

-''CHP, OLDU BİTTİ CHP'DİR''-

Bir gazetecinin, ''CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın ve partinin son günlerdeki açıklamalarını nasıl karşılıyorsunuz'' sorusu üzerine Yazıcıoğlu, şunları kaydetti:

''CHP'nin ilk ve son diye bir ayrımı söz konusu değildir. CHP, oldu bitti CHP'dir. CHP, halktan kopuk ve sadece devlet erkinin imkanlarını kullanarak siyaset yapmaya alışmış, özgürlük karşıtı bir partidir. Bu maalesef hiçbir zaman değişmedi. Türkiye'de yasa dışı takip ve dinleme yöntemleri uzun zamandır var. Önceki dönemlerde de yapıldı, bu dönemde de yapılıyor olabilir. Ancak sayın Önder Sav'ın odasının uzaktan dinlenmesi farklı bir boyuta ulaştı. Bunun mahkeme tarafından detaylı bir şekilde çözülmesi gerekiyor.''

BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, basın toplantısının ardından beraberindeki Genel Başkan Yardımcıları Mustafa Destici, Hakkı Öznur, Genel Sekreter Yalçın Topçu, Kadın Kolları Genel Başkanı Firuze Tanrıkulu ve partililerle birlikte kara yoluyla Bitlis'ie hareket etti.



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,911 µs