En Sıcak Konular

ERDOĞAN: CHP ÜLKENİN İYİMSER GÜNDEMİNİ KUNDAKLAMIŞTIR

30 Mayıs 2008 20:11 tsi
ERDOĞAN: CHP ÜLKENİN İYİMSER GÜNDEMİNİ KUNDAKLAMIŞTIR Erdoğan, ''CHP planlayarak, bilerek, isteyerek, taammüden ülkenin iyimser gündemini kundaklamıştır. Ortalığı karıştırıp sonra da bu ağır suçlamaların sorumluluğundan kaçamazsınız, kaçamayacaksınız'' dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''CHP planlayarak, bilerek, isteyerek, taammüden ülkenin iyimser gündemini kundaklamıştır. Ortalığı karıştırıp sonra da bu ağır suçlamaların sorumluluğundan kaçamazsınız, kaçamayacaksınız'' dedi.
     Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, toplantıda son 1 ayda meydana gelen iç ve dış politik konularla sosyal ve ekonomik politikalarını değerlendirdiklerini belirtti.
     Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Biz ülkemizi kalkındıracak hizmetler için Diyarbakır'da, Osmaniye'de, İstanbulda toplu açılışlar gerçekleştirirken, bu kadar azimli, bu kadar kararlı mesai sarf ederken ne yazık ki ana muhalefet partisi CHP yapıcı eleştiriyle buna katkıda bulunmak yerine gündem saptırma atağına girmiştir.
     Biz hizmet hamleleri yapıyoruz onlar gündem saptırma ataklarını sürdürüyor. Milletimizin umutlarını kırmak, karamsarlığa sevk etmek, adeta güzel, iyimser ortamı zehirlemek için özel bir gayret içindeler. Bu kez de Güneydoğu Anadolu Projesi Eylem Planımızın ülke genelinde meydana getirdiği olumlu havayı izan ve insafa sığmayacak iddialarla sabote etme gayretine girdiler.
     CHP ve sayın Baykal, gerçekler dünyasından kopuk sürrealist siyaseti artık bırakmalı, kendi hayal dünyalarında yaşamaktan kurtulmalıdır. Çünkü bu muhalefet anlayışı artık CHP'ye değil millete ve devlete de ciddi zararlar vermeye başlamıştır. Bunu milletimiz adına üzüntüyle karşılıyoruz.''
     CHP Genel Sekreteri Önder Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ arasında geçtiği iddia edilen konuşmaların yayımlanmasından 5 gün sonra Cumhuriyet Savcılığı'na başvurduğunu dile getiren Erdoğan, ''Acaba bu gazeteyi 5 gün sonra mı okudu?'' diye sordu.
     ''Kendi iddiasını ciddiye alan, kendisine karşı suç işlendiğini iddia eden birinin yapacağı iş bu mudur?'' diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Bu göstermelik, dostlar savcılıkta görsün davranışı mıdır? Konuyu ciddiyetle ele alıp hemen aynı gün Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmak yerine, sayın Baykal, GAP Eylem Planımızı açıklamamızı bekliyor. Bu arada iddianın muhatabı gazete ortadayken doğrudan partimizi, hükümetimizi, devletimizin güvenlik güçlerini itham eden çok ağır hatta akıl almaz suçlamalarda bulunuyor.
     CHP ve sayın Baykal; ya bu iddialarını ispatlayacak ya da bu iddiaların altında kalacaksın. Bundan önce de yaptın ve gensoru verme alışkanlığına kapıldın. Gensorunun da izzetiyle oynadın. Verdiğiniz gensoruda isnatta bulunduğunuz iş adamları sizi yalanlamaya başladı. Yalanladıkça batıyorsun. CHP için bu işten başka türlü kurtuluşun başka yolu yoktur, olmayacaktır."
     Erdoğan, Baykal'ın ''AK Parti'ye yönelik iftiralarını süratle yargıya taşıdıklarını'' bildirerek, AK Parti Meclis Grubunun da dün araştırma komisyonu kurulması için teklifte bulunduğunu kaydetti. Erdoğan, ''Buyurun, hala ses yok. Niye gelmiyorsun? Haydi buyur gel. Beraber araştıralım. Varsa bir bildiğin söyle, ortaya koy. Koyamayacaksın. Koyamadığın gibi de her geçen gün de batacaksın'' diye konuştu.
     Konuyla ilgili hukuki ve idari yasal işlemlerin başlatıldığını anlatan Erdoğan, konunun tüm boyutlarıyla ve ciddiyetiyle üzerine gidildiğini söyledi.
     Erdoğan, temel hak ve özgürlükler konusundaki, özel hayatın gizliliği noktasındaki, iletişim hakkı konusundaki hassasiyetlerinin herkes tarafından çok iyi bilindiğini belirterek ''Biz, hangi gerekçeyle olursa olsun, hangi amaca hizmet ederse etsin, kimi hedef alırsa alsın ayrım yapmaksızın kişilerin yasa dışı yollarla dinlenmesini özel hayata müdahale olarak görüyoruz ve kabul edilemez buluyoruz'' diye konuştu.
     Kendisinin de arkadaşlarının da, Partisi'nin de bu konuda en küçük bir tereddütü, en küçük bir çekincesi veya çekinceli duruşu bulunmadığını ifade eden Başbakan Erdoğan, AK Parti'yi kurdukları andan itibaren demokrasiyi en çağdaş ve en gelişmiş standartlara kavuşturmanın mücadelesi içinde olduklarını söyledi.
     Başbakan Erdoğan, ''Türkiye, bir hukuk devletidir, hukuksuzluğa, hukuk dışı alanlara, karanlık odalara asla izin vermeyiz. Yasa dışı dinleme, insan haklarına aykırı bir eylemdir. Onaylamamız hiç bir şekilde, hiç bir gerekçe ile söz konusu olamaz. Özel hayatın gizliliği noktasındaki hassasiyetimiz, beş buçuk yıllık uygulamalarımızla ortadadır'' dedi.
     Erdoğan sözlerin şöyle sürdürdü:
     ''Konu daha yargıya intikal etmeden, enine boyuna incelenmeden, araştırılmadan, ortada bir tespit yok iken AK Parti'yi suçlamak, Hükümet'i zan altında bırakmak, İçişleri Bakanlığımıza, güvenlik güçlerimize, polisimize çeşitli isnatlarda bulunmak insaf dışıdır, izandır.
     Göreceksiniz, CHP istemese bile, üzerine gitmese bile biz bu olayın sonuna kadar üzerine gideceğiz ve bütün boyutlarıyla inanıyorum ki bu işi açığa kavuşturacağız."
     Bir gazetecinin ''Konuşmanızın bir bölümüne değindiniz, Sayın Dışişleri Bakanı'nın da yurt dışında bir konuşmasında, 'Müslümanların da Türkiye'de kendini Müslüman hissedenlerin de gayrimüslimler gibi dini özgürlüklerini yaşama konusunda bazı sıkıntıları olduğu' yönünde açıklamaları oldu. Sadece CHP'den değil, diğer muhalefet partisi MHP'den de eleştiriler geldi. Siz bu sözleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Aynı görüşte misiniz?'' sorusuna Erdoğan, şu yanıtı verdi:
     ''Ben Dışişleri Bakanının o görüşmedeki açıklamalarının içeriğini tam olarak bilmiyorum. Kendisiyle de o konuyu henüz görüşmüş değilim, ama şunu bilmenizi istiyorum; ülkemdeki değişik dini guruplar nasıl sorunlarını gündeme getiriyorsa, bu ülkenin yüzde 99'unu teşkil eden Müslümanlar, yani bizler 'sorunlarımız yok' diyemeyiz. Bizlerin de sorunları var ve bu sorunlar değişik alanlarda zaman zaman ortaya çıkmaktadır. Bunu en açık en net anlamda aslında Diyanet işleri Başkanlığıyla irtibatını kurarsanız, hangi alanlarda sorunlar olduğunu Diyanet İşleri Başkanlığımızdan çok daha açık, çok daha net alırsınız.''
     Bir gazetecinin, ''Akşam saatlerinde ajanslara bir haber düştü. 'Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının bu dinleme hadisesi diye ortaya çıkan iddialarla ilgili bir telefon dökümünü Türk Telekom'dan aldığı ve savcılığa ilettiği' şeklinde. Bununla ilgili belgeler ve bilgiler size ulaştı mı?'' sorusuna, ''Hayır bana ulaşmış bir bilgi yok'' karşılığını verdi.

Bu haber 393 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,549 µs