En Sıcak Konular

BABACAN: TERÖRE MÜCADELEDE DAHA YOĞUN DESTEK BEKLİYORUZ

30 Mayıs 2008 21:42 tsi
BABACAN: TERÖRE MÜCADELEDE DAHA YOĞUN DESTEK BEKLİYORUZ Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, teröre karşı mücadelede Batılı ülkelerden daha fazla destek beklediklerini söyledi.

BERLİN - Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, teröre karşı mücadelede Batılı ülkelerden daha fazla destek beklediklerini söyledi.
     Ali Babacan, Ankara'ya dönmek üzere havaalanında Türk gazeteciler için düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin, terör örgütü PKK'nın Almanya'da hala büyük miktarlarda para toplamasıyla ilgili olarak görüşlerini sorması üzerine, ''Teröre karşı mücadele uzun soluklu bir mücadele ve bu konuda daha yoğun destek bekliyoruz'' dedi.
     Örgütünün Batılı ülkeler tarafından bir terör örgütü olarak ilan edildiğini ve resmi terör listelerinde de adının açıkça geçtiğini hatırlatan Babacan, ''Öte yandan, Avrupa'nın birçok ülkesinde, özellikle AB ülkelerinin Kopenhag kriterlerine baktığımızda, özgürlükler bunun temel haklarından bir tanesidir. Yani düşünce özgürlüğü, fikir özgürlüğü, Avrupa'da yaygın olarak kullanılan ve Türkiye'nin de iyileşmeye çalıştığı konular. Avrupa'nın bu geniş özgürlüklerinden istifade etmeye çalışan, özellikle terör örgütüne destek sağlamaya çalışanların ciddi miktarda kuruluşların olduğunu biliyoruz'' diye konuştu.
     Yalnızca Almanya'da değil, çok sayıda ülkede bu tür sorunların mevcut olduğunu ifade eden Babacan, şunları kaydetti:
     ''Terör örgütüne destek sağlamaya çalışan dernekler mevcut. Bu konularda muhataplarımızla görüşmeler yapıyoruz, tespit ettiğimiz sıkıntıları anında önlerine getiriyoruz. Biliyorsunuz Belçika'da da bu tür sorunlar mevcut. Bu ülkedeki muhataplarımızla da görüşüyoruz ve belirli oranlarda anlayış gösteriyorlar, ancak bu çabalar yeterli mi, sorunlar çözülüyor mu? Bunun cevabı 'hayır'. Daha çok çaba harcanmalı.
     Teröre karşı mücadele uluslararası bir mücadeledir. Uluslararası dayanışma olduğu sürece mücadelede başarılı olabiliriz. Avrupa'da çok sayıda ülkenin, Almanya'nın da bu konuda daha yoğun bir gayret içinde olduğunu görüyoruz. Kuşkusuz daha fazlası yapılabilir. Yapılan operasyonlarda, tutuklamalarda biraz daha artış görüyoruz. Bu konunun ne kadar üzerinde durursak, o kadar daha yoğun bir çaba göreceğimizi düşünüyorum.''

Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,324 µs