En Sıcak Konular

CHP VE SAV'DAN SUÇ DUYURUSU

30 Mayıs 2008 11:53 tsi
CHP VE SAV'DAN SUÇ DUYURUSU CHP, parti Genel Sekreteri Önder Sav'ın ''dinlenildiği'' yönündeki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu.

ANKARA - CHP, parti Genel Sekreteri Önder Sav'ın ''dinlenildiği'' yönündeki iddialarla ilgili suç duyurusunda bulundu.
     Şikayetçiler CHP ve Önder Sav'ın avukatı Ahmet Çörtoğlu, suç duyurusu dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdi.
     Suç duyurusu dilekçesinde, ''şikayetçileri yasal olmayan yöntemlerle dinlemek ve elde ettikleri verileri başkalarına vermek fiilinin failleri'' ile Anadolu'da Vakit Gazetesi Sahibi Nuri Aykon, yazı sahipleri Serdar Arseven ve Aslan Değirmenci ''şüpheliler'' olarak yer aldı.
     Dilekçede, Sav ile Merkez Valisi Ali Serindağ arasında, ''hiç kimsenin bulunmadığı bir ortamda özel sohbet niteliğinde geçen konuşmanın, gazetenin 26 Mayıs Pazartesi günlü nüshasında aynen yayımlandığı'' ifade edildi. Bunun ardından, Sav'ın partideki makam odasında, yetkili bir firma tarafından dinleme ve kaydetme cihazı arandığı, ancak hiçbir şeye rastlanmadığı bildirilen dilekçede, ''bu durum karşısında tek ihtimalin, odanın dışarıdan dinlenmesi olduğu'' iddia edildi.
     ''Dinlemenin dışarıdan, yüksek teknolojiyle yapıldığının açık olduğu'' öne sürülen dilekçede, ''Kimin tarafından, ne amaçla yapıldığı belli değilse de dinlemeyi yapanların elde ettikleri verileri kime ya da kimlere verdiği tüm açıklığıyla ortadadır'' denildi. Dilekçede, gazete ile yazarlarının ''kendilerine servis edilen bu metni yayımladığı'' öne sürülerek, bu şekilde ''Anayasa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve Türk Ceza Kanunu'ndaki (TCK) ilgili düzenlemelere aykırı olduğu ve açıkça suç işlendiği'' iddiasına yer verildi.
     TCK'nın 132. maddesi ve devamında iki kişinin görüşmesinin onların izni olmadan yayımlanmasının suç olduğu ifade edilen dilekçede, ''Bu usulsüz ve suç teşkil eden fiilin belli olan faillerinin cezalandırılması'' talep edildi.


Bu haber 420 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,595 µs