En Sıcak Konular

PFDK SÜPER LİG KULÜPLERİNE CEZA YAĞDIRDI

30 Mayıs 2008 10:48 tsi
PFDK SÜPER LİG KULÜPLERİNE CEZA YAĞDIRDI Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), sezon boyu aldığı kararlarla kulüplere ceza yağdırdı.

ANKARA - Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), sezon boyu aldığı kararlarla kulüplere ceza yağdırdı.
     Her hafta yaptığı toplantılarda kulüplerle ilgili dosyaları karara bağlayan ve zaman zaman eleştirilen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, istisnasız bütün Süper Lig takımlarına para cezası verdi. Kurul, 18 Süper Lig ekibi için geçen sezon 1 milyon 131 bin 500 YTL'lik ceza kararı aldı.
     Disiplin Kurulu, verdiği cezalarla sezon boyunca en çok Beşiktaş'ın canını yaktı. Siyah-beyazlı ekip, toplam 214 bin 500 YTL'nin yanı sıra 1 maç saha kapama ve 2 maç seyircisiz oynama cezalarına çarptırılırken, genel menajer Sinan Engin 1 maç hak mahrumiyeti ve 5 bin YTL para cezası, futbolcu İbrahim Üzülmez ise 3 maç oynamama cezası aldı.
     Beşiktaş'ı, aldığı 207 bin YTL'lik cezasıyla Bursaspor izledi. Yeşil-beyazlı ekip, kuruldan ayrıca 3 maç seyircisiz oynama cezası alırken, teknik direktör Bülent Korkmaz ve Egemen Korkmaz'a 1'er maç, Romacshenko'ya ise 2 maç oynamama cezası verildi.
     Sezona 5 maç seyircisiz oynama cezasıyla başlayan Galatasaray'ın bu cezasına sezon içinde de 1 maç eklendi. Kasasından 146 bin YTL çıkan sarı-kırmızılı takımda, ayrıca Hasan Şaş 2 maç oynamama, yönetici Tunca Haznedaroğlu 15 gün ve Adnan Sezgin 21 gün hak mahrumiyeti cezası aldı.
     Sezon boyunca 6 maç seyircisiz oynama cezasına çarptırılan Trabzonspor'a 55 bin 500 YTL para cezası veren kuruldan, Fenerbahçe de 63 bin 500 YTL ceza aldı.
     Ligdeki ilk yılında ortaya koyduğu performansla dikkatleri üzerine çeken Gençlerbirliği OFTAŞ Spor, PFDK'dan en az para cezası alan takım oldu.
     Başkent ekibi, sezon boyunca bin YTL para cezası verirken, futbolcusu Olgay Coşkun da 2 maç oynamama cezası aldı.
     PFDK, 6 kulüp başkanına da çeşitli gerekçelerle hak mahrumiyeti ve para cezası verdi.
     Kurul, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'i 3 ay hak mahrumiyeti ve 15 bin YTL para cezası, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı 21 gün hak mahrumiyeti, eski Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak'ı 2 ay hak mahrumiyeti, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl'ı 20 gün hak mahrumiyeti, Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Kenan Yaralı'yı 45 gün hak mahrumiyeti ve 5 bin YTL para cezası, eski Konyaspor Kulübü Başkanı Ahmet Şan'ı da 20 gün hak mahrumiyetiyle cezalandırdı.

Bu haber 432 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,856 µs