En Sıcak Konular

ATALAY: DİNLEME İDDİALARINI REDDEDİYORUM

29 Mayıs 2008 14:03 tsi
ATALAY: DİNLEME İDDİALARINI REDDEDİYORUM İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Hükümetin, emniyetin CHP'yi dinlediği gibi bir iddiayı tamamen iftira olarak görüyorum ve reddediyorum'' dedi.

ANKARA - İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Hükümetin, emniyetin CHP'yi dinlediği gibi bir iddiayı tamamen iftira olarak görüyorum ve reddediyorum'' dedi.
     TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Ayrılmasına İlişkin Teklifin görüşmeleri sırasında, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenmesine ilişkin iddialar gündeme geldi.
     CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, mahkeme kararı olmaksızın izleme veya dinleme olanağının olup olmadığını sorarak, polislerin kendi aralarında internet yazışmalarının izlenmesi konusunda da mahkeme kararı bulunup bulunmadığının açıklanmasını istedi.
     DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, Cizre'de meydana gelen olayları yatıştırmak için Vali ve Emniyet Müdürüyle yaptığı telefon görüşmelerinin, canlı olarak polis telsizinden anons edildiği ileri sürdü.
     İçişleri Bakanı Beşir Atalay, ''Hükümetin, emniyetin CHP'yi dinlediği gibi bir iddiayı tamamen iftira olarak görüyorum ve reddediyorum'' dedi.
     Konunun bütün boyutlarının araştırıldığını, Cumhuriyet Başsavcılarını göreve çağırdığını belirten Atalay, bu konuda her türlü katkıyı sonuna kadar vereceklerini ve konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
     Bakan Atalay, ''Olayda sadece CHP çok aceleci ve tedbirsiz. Hiçbir şey bilmeden, konu araştırılmadan hem emniyet güvenlik birimlerini suçluyor hem hükümetimizi suçluyor. Biz de şunu diyoruz; bunu araştıralım, sonuca ulaşalım suçlanacak kimse beraber suçlayalım, cezası verilecek kimse beraber verelim. Ama böyle peşinen oldu bittiye gelen bir suçlamayı asla kabul etmiyoruz, reddediyoruz, iade ediyoruz'' diye konuştu.
     Beşir Atalay, konunun peşinde olduklarını tekrar vurgulayarak, şöyle devam etti:
     ''Bunu biz aydınlığa, açıklığa kavuşturmak için peşindeyiz. Kim yaparsa yapsın böyle bir şey varsa bunun cezası verilir. Dinleme olayı diye bir şeyi kabul etmiyoruz, kınıyoruz, bunun sadece hukuki yolla ve hakim kararıyla çerçevesi çizilmiştir. Onun dışındaki hiçbir şeklini de onaylamıyoruz. Katiyen en küçük bir olumlu bakışımız olayımız bu konuda söz konusu değildir.
     Hukuk devletiyiz, hukuk devletinde olması gereken olayları araştırmak, gerekli bütün boyutlarını eğer savcıların yapması gereken varsa, yargının yapması gereken varsa onlar yapacak. Yardım istediklerinde hükümet ve bütün kurumlar olanca desteği verecek ama bu konuda CHP'nin de çaba göstermesini, destek vermesini bekliyoruz.''

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,429 µs