En Sıcak Konular

FIRAT: ''KİMSEYİ DİNLEME İHTİYACI HİSSETMEDİK''

28 Mayıs 2008 19:19 tsi
FIRAT: ''KİMSEYİ DİNLEME İHTİYACI HİSSETMEDİK'' Fırat, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenildiğine ilişkin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın iddialarını değerlendirdi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, AK Parti olarak, ''hukuktan yana, hukuka inanmış bir siyasi parti olarak hiç kimseyi dinleme, izleme gibi gayriresmi bir işlemin içinde olma ihtiyacını bugüne kadar hissetmediklerini bundan sonra da hissetmeyeceklerini'' bildirdi.
     Fırat, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlenildiğine ilişkin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın iddialarını değerlendirdi.
     Son bir kaç haftadır gündemde olan, ''gayri resmi ve yasa dışı'' dinlenme iddialarının bugün bir kez daha CHP Genel Başkanı Deniz Baykal tarafından gündeme getirildiğini kaydeden Fırat, şöyle konuştu:
     ''Enteresan olarak toplumda paranoya derecesine varacak şekilde her kesim, herkes kendisinin bir şekilde dinlendiği kanısına kapılıyor. En son olarak CHP Genel Başkanı Sayın Baykal, her zaman olduğu gibi akla ziyan açıklamalarıyla halkımızın ibretle seyrine meydan veriyor. AK Parti olarak hukuktan yana, hukuka inanmış bir siyasi parti olarak hiç kimseyi dinleme, izleme gibi gayri resmi bir işlemin içinde olma ihtiyacını bugüne kadar hissetmedik, bundan sonra da hissetmiyoruz. Ne söylersek, düşündüğümüz ve yaptığımız öyledir. AK Parti olarak dinlenme ve izlenme konusunda Türkiye'nin yaşadığı hukuksal kirliliği öncelikle ortadan kaldırabilmek için birçok yasal düzenlemeyi yaptık. Legal olarak dinlenmeler dahi öylesine birçok merkezden yapılır hale gelmişti ki bunu insan haklarına, insan özgürlüklerine aykırı olduğu kanısıyla bu toparlanmış, bir yasal düzene bağlanmış, bunun için özel bir kanun çıkarılmış. Ceza Muhakemesi Kanunu'nda oldukça geniş bir kısım buna ayrılmıştır. Türk Ceza Kanunu'nu çalışmalarında yasal olmayan izleme ve dinlemelere sebep olanlar hakkında da oldukça ağır, ceza hükümleri de yine bu iktidar döneminde hayata geçirilmiştir. Biz bunu samimiyetle yapıyoruz, inanarak yapıyoruz. Ancak bugünkü teknik şartlar içinde yasal olmayan dinlemelerin yapılmayacağı kanısında değiliz. Her an yapılabilir, maalesef yapılmaktadır da...
     Bunu Youtube gibi bir çok elektronik alanlarda da izliyoruz ve üzülüyoruz.''

''YARGI ÖNÜNDE BAYKAL İLE HESAPLAŞACAĞIZ''

     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, partisinin genel sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarıyla ilgili, ''Bu kadar kesin delillere ulaşılmış olmasına ve konu TCK'ca şiddetle cezalandırılan bir suç olmasına rağmen konunun savcılıklara neden aktarılmadığı sorusu mutlak suretle cevaplandırılmalıdır'' dedi.
     Fırat, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, CHP Genel Sekreteri Önder Sav'ın dinlendiği iddialarını değerlendirdi.
     Bildiği kadarıyla şu ana kadar Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunulmadığını ve delil sunulmadığını ifade eden Fırat, şöyle devam etti:
     ''Eğer bu belgeler varsa -ki var olduğunu farz ediyoruz bu konuşmadan- mutlak suretle kamuoyuna açıklanmalıdır. Aksi halde CHP ve Genel Başkanı 'müfteri' sıfatını üstünden kesinlikle indiremeyecektir. Ayrıca 'bu iddia, açıkladığımız GAP, DAP ve KOP projelerini gölgelemek amacına yöneliktir' diyoruz. Böyle bir iddianın CHP tarafından ortaya atıldığı konusunun da mutlak suretle irdelenmesi gerektiği kanısındayız.
     Sayın Baykal'ın bu açıklamasını ciddiyetle takip edeceğiz, peşini bırakmayacağız, unutturmayacağız ve bunu yargıya taşıyacağız ve yargı önünde Sayın CHP Genel Başkanı ile hesaplaşacağız. Eğer orada bu söylediklerini ispat edemediği takdirde yargıdan 'müfteri' kararını alıp boynundan bir daha çıkarılmayacak şekilde o yaftayı CHP'nin boynuna asmak AK Parti olarak bizim bu halka yapacağımız en büyük iyiliklerden birisi olacaktır. Bu kanıyla bunun kesinlikle unutulmaya terk edilmeyeceğini, bundan sonraki safhalarının da milletimizin gözü önünde açık yargılama ile cereyan edeceğini ve gelecek olan belgelerin orada bütün halkımız tarafından görülmesini sağlayacağımızı bir kez daha kamu oyuna açıklamaktan mutluluk duyuyorum.''
     Fırat, kendisinin de dinlendiği konusunda bir endişesinin olup olmadığı sorusu üzerine de ''Vallahi olabilir ama paranoya hiçbir şeye çare değildir. Sadece siz kendinizi rahatsız edersiniz, siz huzursuz olursunuz, siz rahatsız olursunuz. Eğer korkacak bir şeyim yoksa, gayriyasal bir şeyim yoksa, 'lanet olsun' derim dinleyene. Ondan da kendimi rahatsız hissetmem. Yani bir hastalık haline kendimi getirmem'' diye konuştu.



Bu haber 419 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,821 µs