En Sıcak Konular

ÇELİK: ELEKTRONİK ORTAMDA ÖĞRENCİ KAYDI TÜM İLLERE YAYGINLAŞTIRILACAK

28 Mayıs 2008 12:44 tsi
 ÇELİK: ELEKTRONİK ORTAMDA ÖĞRENCİ KAYDI TÜM İLLERE YAYGINLAŞTIRILACAK Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ortaöğretim kurumlarında uygulanan elektronik ortamda öğrenci kaydı uygulamasının başarılı olduğunu, bu nedenle tüm illere yaygınlaştırılacağını bildirdi.

ANKARA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ortaöğretim kurumlarında uygulanan elektronik ortamda öğrenci kaydı uygulamasının başarılı olduğunu, bu nedenle tüm illere yaygınlaştırılacağını bildirdi.
     Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinin yazılı açıklamasına göre Çelik, e-kayıt uygulamasının esaslarını belirleyen, ''Sınavsız Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına Elektronik Ortamda Öğrenci Kaydı'' konulu bir genelge yayımladı.
     Çelik, bu yılki eğitim-öğretim döneminde büyükşehir statüsündeki 16 ilde, sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtlarının, ''e-kayıt Projesi'' çerçevesinde elektronik ortamda yapıldığını anımsattı.
     Uygulamanın, veli ve öğrenciler tarafından olumlu bulunduğunu ve büyük oranda başarılı geçtiğini vurgulayan Çelik, şunları kaydetti:
     ''Bu nedenle, uygulamanın yaygınlaştırılmasına karar verilmiş olup, 2008-2009 eğitim öğretim yılında tüm illerimizde sınavsız öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının 9. sınıflarına yeni öğrenci kayıtları, e-kayıt sistemi ile elektronik ortamda yapılacaktır.
     Ortaöğretim kurumlarında eğitim-öğretim kalitesinin yükseltilmesi, okul kayıt bölgesinin ve öğrenci kontenjan tespitlerinin daha sağlıklı yapılması, veli ve öğrencilerin kendi semtlerindeki okulları sahiplenmesi, ulaşımda zaman tasarrufunun sağlanması, öğrencilerin sosyal, kültürel ve sportif aktivitelere daha fazla zaman ayırabilmesinin amaçlandığı bu uygulamada öğrencilerin, velilerinin ikamet adreslerine en yakın genel liseler, meslek liseleri, çok programlı liseler veya mesleki ve teknik eğitim merkezlerine yerleştirilmesi esas alınmıştır.''
     Konuyla ilgili detaylı bilgi edinmek isteyenler, bakanlığa ait ''http://ogm.meb.gov.tr'' başvurabilecekler.

 



Bu haber 427 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,771 µs