En Sıcak Konular

BAYKAL: DİNLEMEYİ DEVLET YAPTI

28 Mayıs 2008 16:00 tsi
BAYKAL: DİNLEMEYİ DEVLET YAPTI Baykal, ''Ana muhalefet partisinin genel merkezinde, Genel Sekreter'in odasının devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendiğini ve derhal bir dinci gazeteye servis yapıldığını'' ileri sürdü

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Ana muhalefet partisinin genel merkezinde, Genel Sekreter'in odasının devletin güvenlik güçleri tarafından dinlendiğini ve derhal bir dinci gazeteye servis yapıldığını'' ileri sürerek, ''Teknolojik olanaklar devlet içinde yerleşmiş belli çetelerin aracılığıyla bir kısım vatandaşlara karşı sistematik olarak kullanılmaktır'' dedi.
     Baykal, partisinin MYK toplantısı öncesinde, bunun sıradan bir telefon dinleme olayının çok ötesinde olduğunu ifade etti. Söz konusu olayın bir ''ortam dinlenmesi olduğunu'', iki kişi arasındaki görüşmenin kelime kelime gazeteye yansıdığını belirten Baykal, ''Bu olay vatandaşın hakkının, hukukunun, anayasal demokratik haklarını güvencesi olması gereken devletin güvenlik güçlerinin ana muhalefet partisinin Genel Sekreteri'ni anayasal, demokratik haklarını bir tarafa bırakarak çalışma ortamında dinlediğini ortaya çıkmıştır. Ve bu dinlemenin bir dinci gazeteye servis edildiği, dinci gazete ile dinlemeyi gerçekleştiren devlet içindeki bu yapılanma arasında çok yakın bir bağlantının bulunduğu suçüstü konumunda ortaya çıkmıştır. Bu çok vahim bir olaydır. Devlet artık bildiğimiz devlet olmaktan çıkmıştır. Türkiye'de hukuk artık bildiğimiz hukuk olmaktan çıkmıştır. İnsan hakları, demokratik hak ve özgürlükler anlaşılıyor ki bugünkü iktidar döneminde hiçbir anlam, değer taşımıyor. Bu kadar fütursuz, gözü kara, aldırmaz bir biçimde insanın özel yaşamına tecavüz edilmesi, sonra bu tecavüzün iftiharla yandaş bir gazetede teşhir edilmesi ülkede rejimin ne noktaya geldiğini açıkça ortaya koymaktadır" dedi.
     İddialar karşısında şu ana kadar hiçbir resmi tepkinin ortaya çıkmadığını da ifade eden Baykal, ''Sanki dünyanın en olağan tablosu yaşanmıştır. Bu olay karşısında hiçbir rahatsızlık, tedirginlik, ilgi, özür, soruşturma, araştırma, konunun üzerine gidileceğine ilişkin topluma güven veren bir yaklaşım söz konusu olmamıştır'' dedi.
     Baykal, konuyu TBMM gündemine de taşıyacaklarını, TBMM genel kurulunda grup sözcülerinin yapacakları konuşmalarla konuyu gündeme getirmelerinin ötesinde gensoru önergesi de vereceklerini belirtti. Baykal, gensoru önergesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında vereceklerini ifade etti.
     İş adamı Remzi Gür hakkındaki mahkeme kararına da değinen Baykal, şöyle konuştu:
     ''Seçimlerden hemen önce TBMM'de cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarının yaşandığı bir dönemde CHP Kastamonu Milletvekili sayın Mehmet Yıldırım'a Başbakan'ın çok yakında yer alan bir insan, çocuklarını emanet ettiği, yurt dışında çocuklarını okutmasını içine sindirdiği, tatilini yanında geçirmeyi uygun gördüğü bu kadar yakın, 70 milyonu oluşturan ailelerin içinde belki kendisine en yakın bir arkadaşının seçim öncesinde telefonla rüşvet teklif ettiği o zaman tespit edilmişti.''
     Baykal, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtladı.
     Bir gazetecinin, ''bu olay üzerine partideki odasının dışında evinde de bir arama yapılıp yapılmadığına'' ilişkin sorusu üzerine, ''Hayır, yapılmadı. Burada arkadaşlar gerekli aramayı yapmışlar, ben de yoktum'' dedi.
     Suç duyurusunda bulunup bulunmayacaklarına yönelik bir soruya da Baykal, ''Ben herkesin sorumluluk duygusunun harekete geçip geçmediğini görmek istiyorum. Bizim bir kişisel talebimiz yok, kişisel bir şikayet içinde değiliz. Manzara ortada. Devletin organlarının yetkileri, görevleri, sorumlulukları ortada. Daha ne yapacağız? İlan ediyoruz, feryat ediyoruz...'' karşılığını verdi.
     ''Dinlemenin güvenlik güçlerince yapıldığına ilişkin elinizde bir kanıt var mı?'' sorusuna, ''Durum çok açık. Bu çok ince, teknolojik bir çalışmayı gerektiriyor'' karşılığını verdi.

Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,373 µs