En Sıcak Konular

ÇAĞLAYAN YALÇINDAĞ'IN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ

27 Mayıs 2008 11:55 tsi
ÇAĞLAYAN YALÇINDAĞ'IN ELEŞTİRİLERİNE CEVAP VERDİ Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yapmış oldukları çalışmaları, SSK ve Bağkur alacaklarının yapılanmasının popülist olarak görülmemesini istedi.

İSTANBUL - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, yapmış oldukları çalışmaları, SSK ve Bağkur alacaklarının yapılanmasının popülist olarak görülmemesini istedi.
     Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneğinin (TÜSİAD) hazırladığı ''Türkiye Sanayisine Sektörel Bakış'' raporunun tanıtımı dolayısıyla TÜSİAD ve Sektörel Dernekler Federasyonu (SEDEFED) tarafından düzenlenen Sanayi Politikası: Sektörler, Gelişmeler ve Eğilimler toplantısında konuşan Çağlayan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın konuşmasındaki bazı eleştirilere yanıt verdi.
     Çağlayan, kayıt dışılık konusunun son derece önemli olduğunu vurgulayarak,işverenin temel görevinin işçisini en iyi, doğru şartlarda en yetkin iş güvenliği ile çalıştırmak olduğunu ifade etti. Çağlayan, ''Burada asıl sendikalara görev düşüyor. Sendikalar kendi müşterisi olan çalışanlarının mutlak suretle bu konudaki eğitimlerini temel öncelik haline getirmek mecburiyetinde'' dedi.
     Çağlayan, istihdam paketi yaptıklarını ve Ar-Ge teşvik yasası çıkardıklarını anlatarak, ''Teşekkür edin diye yapmadık ama teşekkür edilmesini bekliyoruz'' diye konuştu.
     Zafer Çağlayan, sosyal güvenlik sistemine değinirken de, ''Yapmış olduğumuz çalışmaları, SSK, Bağkur alacakları yapılanmasını samimi söylüyorum ne olur popülist olarak görmeyin. Hiçbir şekilde bir popülist düşünce olmamıştır. Çünkü bizim gündemimizde seçim diye bir konu yok'' diye konuştu.
     Bakan Zafer Çağlayan yapacakları tüm çalışmalarda artık iş dünyasının, bürokrasinin hatta siyasetin ezberini bozması hatta reflekslerini değiştirmesi gereken bir dönemde bulunduklarını, Türkiye'nin bu noktada özellikle ve öncü işletme ve sektörlere ihtiyacı olduğunu kaydetti.


Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,882 µs