En Sıcak Konular

ŞAHİN: DEVLET İŞLERİNDE KÜSLÜK OLMAZ

25 Mayıs 2008 21:00 tsi
 ŞAHİN: DEVLET İŞLERİNDE KÜSLÜK OLMAZ Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Gerek yasama, gerek yürütme, gerekse yargı organları millet adına yetki kullanmaktadır.Dolayısıyla devlet işlerinde küslük olmaz" dedi.

DEMRE - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, "Gerek yasama, gerek yürütme, gerekse yargı organları millet adına yetki kullanmaktadır. Görev yaptığımız kurumlardaki sorumluluklarımız, millet adına üstlendiğimiz sorumluluklardır. Dolayısıyla devlet işlerinde küslük olmaz" dedi.
     Bakan Şahin, "13. Karabibik Kültür ve Bahar Şenliği"ne katılmak üzere gittiği Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Beymelek beldesinde, gazetecilerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yargıtay bildirisiyle ilgili yaptığı "Anayasa'nın 138. maddesi çiğnenmiştir" şeklindeki açıklamasını hatırlatmaları üzerine, şöyle konuştu:
     "Bu konuda açıklama yapıldı. Sayın Cemil Çiçek, düzenlediği basın toplantısıyla görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. 138. madde ile ilgili değerlendirme yaptı. Sayın Başbakanın dediği, bu açıklamanın tekrarından ibarettir. Ben artık bu bildiri ve arkasından yapılan açıklamalarla ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Bunu daha da büyütmenin, bildiri, karşı cevap, bunlarla kamuoyunu uzun süre meşgul etmenin doğru olmadığını düşünüyorum. Nitekim Yargıtay Başkanımızın dün yapmış olduğu açıklamada da kurumlar arasında bu tür gerginliklerin olmaması gerektiği yönündeki değerlendirmesine ben de katıldığımı ifade ettim. Gerek yasama, gerek yürütme, gerekse yargı organları millet adına yetki kullanmaktadırlar. Görev yaptığımız kurumlardaki sorumluluklarımız, millet adına üstlendiğimiz sorumluluklardır. Dolayısıyla devlet işlerinde küslük olmaz. Millet adına yaptığımız hizmetleri el birliğiyle yürütme çabası içinde olmalıyız."
     Antalya ve çevresinde sık yaşanan orman vasfını yitirmiş orman alanlarıyla ilgili 2-B sorununa da değinen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
     "Bu sorunun çözümü için daha önceki parlamentoda bir Anayasa değişikliği gerçekleştirmiştik. Ancak dönemin Cumhurbaşkanı, bu Anayasa değişikliğini uygun görmeyerek veto etmişti. Şimdi bu sorunu çözmek için Çevre ve Orman Bakanlığımız, bir kanun tasarısı taslağı hazırladı. Aynı zamanda muhalefet partilerinin de seçimden önce bu sorunu çözme vaadi olduğu için hazırlamış olduğumuz öneriyi başta sayın Baykal olmak üzere, sayın Bahçeli'ye de ilgili bakan arkadaşımız götürdü. Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi özellikle Antalya'da, merkez ve beldelerimizde 2-B'den kaynaklanan mülkiyet sorunları var. Kanun tasarısı taslağı Başbakanlığa sevk edildi. Önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu gündemine alacağız, görüşeceğiz. Ve meclise sevk ederek kanunlaştırmayı ve bu sorunu kökten çözmek istiyoruz."


Bu haber 487 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,473 µs