En Sıcak Konular

ERDOĞAN: ''KÜÇÜK SİYASİ HESAPLARLA HAREKET ETMEYECEĞİZ''

25 Mayıs 2008 17:20 tsi
ERDOĞAN: ''KÜÇÜK SİYASİ HESAPLARLA HAREKET ETMEYECEĞİZ'' Erdoğan, ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Kadın Kolları 2. Olağan Büyük Kongresi'nde konuşma yaptı...

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'yi büyütecek ve ileri götürecek noktalara azimle, kararlılıkla taşıyacak ne varsa, AK Parti'nin temel politikası, varlık nedeni olarak bunu saydıklarını belirterek, ''Bu yüzden AK Parti olarak hiçbir zaman parti menfaatlerini ülke menfaatlerinden ayrı görmedik, bundan sonra da görmeyeceğiz; üstünde tutmadık, bundan sonra da tutmayacağız'' dedi.
     Erdoğan, ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Kadın Kolları 2. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin girdiği her seçimde oylarını istikrarlı şekilde artırdığını anlattı. Erdoğan, milletin rotasında ilerledikçe, millete hizmet sevdasından ayrılmadıkça, Türkiye'yi düşünen sorumlu siyaset tavrını sürdürdükçe milletin AK Parti'yi sahip çıkacağına inandığını kaydetti.
     Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: ''Biz Türkiye'nin kaderini, kaderimiz bildik. Bu yola böyle çıktık. Çünkü biz Türkiye'yi büyütecek ve ileri götürecek noktalara azimle, kararlılıkla taşıyacak ne varsa, AK Parti'nin temel politikası, varlık nedeni olarak bunu saydık. Bu yüzden AK Parti olarak hiçbir zaman parti menfaatlerini ülke menfaatlerinden ayrı görmedik, bundan sonra da görmeyeceğiz; üstünde tutmadık, bundan sonra da tutmayacağız. Hiçbir zaman dar politik anlayışlarla, küçük siyasi hesaplarla, kişisel ve grupsal hedeflerle hareket etmedik, etmeyeceğiz. Biz, her zaman Türkiye sevdasıyla hareket etmeye, Türkiye büyüklüğünde düşünmeye, Türkiye bütünlüğüne siyaset üretmeye gayret ettik.'' diye konuştu.

''BİLDİRİYİ CEVAPSIZ BIRAKMAK SEÇMENE İHANETTİR''

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bir kapatma süreciyle, hakkında kapatma davası açılmış bir siyasi partiyle ilgili bir bildiri yayınlanırsa kusura bakılmasın, onu cevapsız bırakmak 16 milyon seçmenime ihanettir. Bunu cevapsız bırakamam'' dedi.
     Erdoğan, ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Kadın Kolları 2. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, sözü Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun bildirisine getirerek değerlendirmelerde bulundu.
     ''Millet olarak, yargıda bizim yargımızdır, yasamada, yürütme de bizimdir'' diyen Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Şunu çok iyi tespit etmemiz gerekir, benim görev alanım bellidir. Benim görev alanımın dışına çıkmamam gerekir. Yürütme alanı bellidir. Belli icraat alanının dışına çıkması söz konusu değildir. Ama bir şeye üzülüyoruz. Bu güne kadar bir kapatma süreciyle, hakkında kapatma davası açılmış bir siyasi partiyle ilgili bir bildiri yayınlanırsa, kusura bakılmasın onu cevapsız bırakmak 16 milyon seçmenime ihanettir. Bunu cevapsız bırakamam. Başkanlar Kurulu böyle bir açıklamayı ne Anayasa'dan ne de kanunlardan aldığı yetkiyle değil, durumdan vazife çıkarmak suretiyle yapıyor. Böyle bir yetki olamaz ve bu konuda bizler eğer 16.5 milyon seçmenin oy verdiği hak sahibi olarak idareciler olarak eğer burada suskun kalırsak o zaman sesiz yığınların sesi olarak biz de, sessiz yığınlar olarak kalırız. Herkes işini yapmalı.
     Yasama görevini yapıyor. Yasamaya kalkıp ta müdahale edilemez. Yürütme de yasama müdahale edemez, yasama da yürütmeye... Kuvvetler ayrılığı diyoruz. Herkes birbirine saygı gösterecek. Ve bunu, saygıyı da kuralları içerisinde götüreceğiz.''
     Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan ifadeler ana başlıklarıyla şöyle: -''Böyle bir yetki olamaz ve bu konuda bizler eğer 16.5 milyon seçmenin oy verdiği hak sahibi olarak idareciler olarak eğer burada suskun kalırsak o zaman sessiz yığınların sesi olarak biz de sessiz yığınlar olarak kalırız. Herkes işini yapmalı''
     -''Eğer Tayyip Erdoğan söylerse tuu kaka, filanca söylerse alkış. yok öyle bir şey. Hukukta bu yok. AK Parti söylerse tuu kaka, CHP söylerse alkış. Yok böyle şey.''
     -''Benim yaşam biçimim, benim tercih özgürlüğüm sizlere emanettir. Sizin tercih hakkınız da bizlere emanettir. Hiçbirimiz tercihlerimizi birbirine dayatma hakkına sahip değiliz.''

''DEMOKRASİ DE LAİKLİK DE DEĞİŞTİRİLEMEZ GERÇEĞİMİZ''

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisi hakkında açılan kapatma davasıyla ilgili olarak, ''Tekrar söylüyorum, hangi netice olursa olsun hiçbir netice, bu noktada gerçeği değiştirmez, değiştirmeyecektir'' dedi.
     Erdoğan, ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen partisinin Kadın Kolları 2. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, demokrasinin de laikliğin de Türkiye'nin değişmez ve değiştirilemez gerçekleri olduğunu ve bunun aksi durumun imkansız olduğunu kaydederek, ''Türkiye'nin önünde başka bir seçenek yoktur. Kimse, kimseye inancını, ya da siyasi görüşünüzü dayatma hakkına sahip değildir''dedi.
     Laikliği bir sistem olarak sadece savunmadıklarını aynı zamanda yaşadıklarını ve yaşattıklarını söyleyen Erdoğan, "Siyasi pratiğimiz bunun en açık ispatıdır. Partimizi oluşturan her kademeden kadroların çeşitliliği işte ortadadır. Laiklikten geriye dönüş yoktur ve olmayacaktır. Bunu isteyende esasen yoktur. İnanıyorum ki kahir ekseriyetiyle vatandaşlarımız arasında başkalarının yaşam biçimini değiştirmek, müdahale etmek isteyen de yoktur. herkes kendi tercih hakkında müdahale edilmemesini istemektedir" şeklinde konuştu.
     Türkiye'nin meselesinin gerçek bir demokrasi ülkesi olup olmayacağı meselesi olduğunun altını çizen Erdogan, "Hiç şüphe etmeyiniz Türkiye iç dinamikleriyle bu tartışmaları da geride bırakacak birikime, tecrübeye sahiptir. ve bunu da gerçekleştireceğiz"dedi.
     Türkiye'nin bir demir perde ülkesi olmadığını ve olmayacağını söyleyen Erdoğan, "İçeride olup bitenleri dışarıdan saklamak için dünya ile aramıza demir bir perde çekmemizi kimse bizden beklemesin" dedi.
     Konuşmasında CHP'yi de eleştiren Erdoğan, "Adınız, tabelanız ne olursa olsun sizin cumhura saygınız yoksa, halka saygınız yoksa, halkın iradesine saygınız yoksa adınız istediğiniz kadar cumhuriyet halk partisi olsun, hiçbir işe yaramaz'' dedi.
     Erdoğan kendisi hakkında verilen gensoru önergesinde üzüldüğü bir noktanın bulunduğunu söyleyerek, "Ne yazık ki bu gensoru illegal örgütlerin legal örgütlerle beraber hareket ettiği olaya bizim muhalefet etmemiz sebebiyle şahsıma verildi. peki iyi, güzel de mhp'nin onların yanında yer almasına üzüldüm" ifadesini kullandı.
     CHP'nin halkla arasında duvar olduğunu söyleyen Erdoğan, "Bu duvarı ördüğü içindir ki ülkemizde hiçbir zaman iktidar olamayacak, bunun da müjdesini sizlere veriyorum" dedi.

 



Bu haber 446 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,787 µs