En Sıcak Konular

NEW YORK'TA TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ

25 Mayıs 2008 08:15 tsi
NEW YORK'TA TÜRK GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ New York kentinde TADF tarafından düzenlenen 27. geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve festivali, çok büyük bir katılımla ve coşku içinde kutlandı.

NEW YORK - ABD'nin New York kentinde Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından düzenlenen 27. geleneksel Türk Günü Yürüyüşü ve festivali, çok büyük bir katılımla ve coşku içinde kutlandı.
     Manhattan'da 56. Cadde ile Madison Avenue köşesinden başlayan yürüyüş, Türkevi'nin hemen yanındaki Dag Hammarskjold Parkı'nda sona erdi. Son derece renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşe, TADF'ye bağlı dernekler ile Türkiye'den gelen ekipler katıldı. Yürüyüşü izlemeye ve festivale katılmaya sadece New York'tan değil çevre kentler ve eyaletlerden de pek çok Türk, ellerinde Türk bayrakları ve kırmızı-beyaz kıyafetlerle akın etti ve New York sokaklarını doldurdu.
     Dernek temsilcilerinin yürüyüşleri ve geçit arabalarının geçişleri sırasında folklor ve dans gösterileri yapıldı; bando takımları, İstiklal Marşı ve Onuncu Yıl Marşı başta olmak üzere pek çok marş seslendirdi.
     Yürüyüş sırasında binlerce Türk, ellerinde Türk bayrakları ve alkışlarla geçiş yapanlara tezahüratta bulundular ve gösterileri izlediler. Özellikle çok büyük bir Türk bayrağının ve Atatürk portresinin geçişi sırasında büyük alkış oldu. Yürüyüşün yapıldığı New York sokakları adeta kırmızı-beyaz renge büründü.
     Yürüyüşün sona erdiği Türkevi yanındaki Dag Hammarskjold Parkı'nda ise TADF Başkanı Kaya Boztepe'nin sunduğu festival başladı. Festivalin başında İstiklal Marşı ve ABD milli marşı çalındı; başta Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
     Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, Türk Günü Yürüyüşü ve Festivali'nde yaptığı konuşmada, gördüğü birlik ve bütünlüğün kendilerine güç ve moral verdiğini ifade etti.
     AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış da, ''ABD'deki Türk toplumunun New York milletvekili'' olarak çağrıldığı sahnede yaptığı konuşmada her geçen yıl yürüyüşün daha güzel hale geldiğini belirterek, Türkiye'nin doğusundan batısından, farklı siyasi görüşe sahip tüm Türklerin bir arada olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
     Türk dostu olarak bilinen New York'un Brooklyn semti belediye başkanı Marty Markowitz de festivalde yaptığı konuşmada, ''İstanbul'un Manhattan'ı Avrupa yakası, Brooklyn'i ise Anadolu yakası, ben o yüzden İstanbul'da Anadolu tarafında oturmak isterdim'' dedi. Markowitz, konuşmasında yer yer Türkçe ifadelere de yer verdi. Özellikle ''Ne Mutlu Türküm diyene'' sözleri kalabalık tarafından büyük alkış aldı.
     Yürüyüşün ardından düzenlenen ''Türk Günü Yürüyüşü Festivali'' de yoğun katılımla gerçekleşti.
     New York'ta, Türkevi'nin hemen yakınındaki Dag Hammerskjöld Parkı'nda yapılan festivalde, Safiye Soyman, operacı ikizler Didem ve Sinem Balık, Pınar Aylin, Ufuk Yıldırım, Sinan Erkoç, Ceza sahne aldı.

Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,610 µs