En Sıcak Konular

YAZICIOĞLU: ''BİR AN ÖNCE FRENE BASILMALI"

24 Mayıs 2008 18:00 tsi
YAZICIOĞLU: ''BİR AN ÖNCE FRENE BASILMALI Muhsin Yazıcıcıoğlu, ''Bu gidiş, doğru gidiş değildir. Bir an önce arabayı takla attırmayacak şekilde frene basılmalı, her şey normalleşmelidir'' dedi.

ANTALYA- BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, karanlık bir tünelde gidildiğini belirterek "Böyle bir ortamda kimin kime vurduğu önemli değildir" dedi ve siyasetçilere çağrıda bulundu.
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıcıoğlu, ''Bu gidiş, doğru gidiş değildir. Bir an önce arabayı takla attırmayacak şekilde frene basılmalı, her şey normalleşmelidir'' dedi.
BBP Antalya İl Başkanlığınca düzenlenen partiye katılım töreninde konuşan Yazıcıoğlu, 1993 yılından bu yana Türkiye'de siyasi partiler, dokunulmazlık ve seçim kanunlarının değişmesi için çağrı yaptığını vurguladı.
Siyasi partilerin kapatılmasına karşı olduğunu belirten Muhsin Yazıcıoğlu, ''Şiddet ve terörü siyasetin metodu olarak kabul eden ve teröre lanet etmeyen siyasi partiler dışında, siyasi görüşünü ifade etti diye, siyasi görüşü doğrultusunda Mecliste yasa çıkarttı diye ve görüşlerini, kanaatlerini açıkladı, bu doğrultuda eylem yaptı diye bir siyasi parti kapatılamaz'' diye konuştu.
Yargıtay ve Danıştayın açıklamaları, Hükümetin de açıklamalara gösterdiği tepkiler nedeniyle ''Türkiye'de işlerin çığırından çıktığını ileri süren Yazıcıoğlu, şunları söyledi:
''Yargı diyor ki (Benim üzerimde baskı var), yürütme diyor ki (Yargı siyaset yapıyor), üniversite diyor ki (Ben anayasal kurumum ben de konuşacağım), arkasından AB temsilcileri Türkiye'deki bir siyasi partinin genel başkanı gibi konuşuyor, ardından ABD'den açıklamalar geliyor. Bir bakıyoruz ki herkes konuşuyor, herkes Türkiye'nin içişlerine karışıyor.
Bakıyorum birileri kendi sorununu ABD ile Avrupa ile çözdürmek istiyor, birileri de (Ben bağımsız değilim, üzerimde baskı var) diyor. Soruyorum o bağımsız olmadığını söyleyen yargıya, 28 Şubat sürecinde, çağrıldığınız zaman koşup giderek, tek tek hizaya girerek, rap rap ayak sesleriyle Onuncu Yıl Marşı'nı siz söylemediniz mi? Bunun karşısında (Milli iradeye ram olacaksınız) diyen AKP Genel Başkan Yardımcısına da diyorum, Türk milletinin iradesinin AB'ye ABD'ye ram edilmesine karşıyız.''
Karşılıklı suçlamaların kuvvetler arasındaki güveni ortadan kaldırdığını savunan Muhsin Yazıcıoğlu, ''Bu gidiş, doğru gidiş değildir. Bir an önce arabayı takla attırmayacak şekilde frene basılmalı, her şey normalleşmelidir. Karanlık bir tünele gidiyoruz. Bu tünele girildikten sonra kimin altta kaldığı kimin üstte kaldığı, kimin kime vurduğu önemli değildir, sonuçta Türkiye kaybedecektir'' şeklinde konuştu.
Türkiye'nin gerçek gündeminin işsizlik ve yoksulluk olduğunu dile getiren Yazıcıoğlu, siyasetin görevinin ''kavga etmek'' değil, çözüm üretmek olduğunu kaydetti.
Konuşmanın ardından Muhsin Yazıcıoğlu, partisine 24 kişiye rozetlerini taktı.

SUİKAST İDDİASINA YALANLAMA:

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile yaptığı görüşmede, üniversiteler ve bazı şehirlerde meydana gelen provokatif olaylarla ilgili endişelerini aktardığını, ancak kesinlikle "suikast" kelimesi kullanmadığını söyledi.Yazıcıoğlu, partiye katılımlar dolayısıyla BBP Antalya İl Başkanlığının düzenlediği törende, gazetecilerin bir internet sitesinde yer alan habere ilişkin sorularını yanıtladı.
Yazıcıoğlu, "İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a ziyaretiniz sırasında Türkiye’nin çatışma ortamına girdiğini, bu ortamda özellikle hükümete yönelik suikastın olabileceğini söylediğiniz belirtiliyor? Böyle bir beklenti içinde misiniz?" sorusu üzerine, İçişleri Bakanı Atalay ile "bir süredir üniversitelerde ve bazı şehirlerde görülen provokatif olaylarla ilgili" görüştüğünü söyledi.
Yazıcıoğlu, "Karşılaştığımız provokatif olaylar dolayısıyla görüşlerimi, bilgilerimi paylaştım. Türkiye’de kurumlar arası güvensizlik ortamı oluştuğunda provokasyonun daha da kolay yapıldığını belirterek, bu hususlardaki görüşlerimi paylaştım" dedi.
Yazıcıoğlu, görüşme sırasında "suikast" kelimesi kullanmadığını belirtti.

YAZICIOĞLU'NDAN  KONU İLE İLGİLİ YAZILI AÇIKLAMA:

ANKARA-BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''(Hükümete suikast uyarısı) başlıklı haberde geçen 'suikast' kavramları bana ait değildir'' dedi.
Yazıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, bir internet sitesinde ''Hükümete Suikast Uyarısı'' başlıklı haber yayınlandığını hatırlatarak şunları kaydetti:
''(Hükümete suikast uyarısı) başlıklı haberde geçen 'suikast' kavramları bana ait değildir. Sayın Beşir Atalay'a suikast ihbarında bulunmuş değilim. Adapazarı ve bazı üniversitelerde meydana gelen olaylar münasebetiyle bazı kaygılarımı ifade ettim. Provokatif eylemlere karşı uyarıda bulundum. Bu çerçevede görüşlerimi aktardım. Haberde çıkmış olan bir çok konu benim röportajdaki ifadelerimdir. Yargıdan gelen bildiri, ülkede gündem oluşturan çeşitli konularla ilgili benim genel görüşlerimdir. Konunun hassasiyetini dikkate alarak bu ayrıntıyı açıklama ihtiyacı duydum.''



Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,202 µs