En Sıcak Konular

23 Mayıs 2008 Türkiye Gündemi

23 Mayıs 2008 10:10 tsi
23 Mayıs 2008 Türkiye Gündemi Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekilde oluşacak...

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Milli Komite Toplantısı, Cumhurbaşkanı Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılacak.
    
     2- TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın, Fransa'nın Strazburg kentinde katıldığı Avrupa Konseyi Parlamento Başkanları Konferansı sona eriyor.
    
     3- Terörle Mücadele Yüksek Kurulu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.
    
     4- Hırvatistan Dışişleri ve Avrupa ile Entegrasyon Bakanı Gordan Jandrokoviç, Ankara'da temaslarda bulunacak.
     - Jandrokoviç, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile bir araya gelecek, görüşmelerin ardından basın toplantısı düzenlenecek.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Jandrokoviç'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Hırvatistan Dışişleri Bakanı Gordan Jandrokoviç ve beraberindeki heyetle TBMM'de bir araya gelecek.
    
     5- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas ile ara bölgede bir araya geliyor.
     - Liderler, çalışma grupları ve teknik komitelerin çalışmalarını değerlendirecek.
    
     6- Devlet Bakanı Mustafa Said Yazıcıoğlu, ABD'nin New York kentinde Türk-Amerikan Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu üyeleriyle Türkevi'nde bir araya gelecek, bazı dernekleri ziyaret edecek ve ''Türk Günü Balosu''na katılacak.
    
     7- İsrail'e resmi ziyarette bulunan Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Amerikan-Yahudi Ortak Dağıtım Komisyonu adlı sivil toplum kuruluşunun Türkiye'den sorumlu direktör yardımcısı Ami Bergman ile çalışma kahvaltısında bir araya gelecek.
    
     8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, yatırım ve işbirliği olanaklarını incelemek ve görüşmelerde bulunmak amacıyla Türkiye'ye gelen Abu Dabi Ticaret ve Sanayi Odası heyetiyle İstanbul'da bir araya gelecek.
    
     9- 1. Ankara ''Türkiye Futbolu Kucaklıyor'' organizasyonu, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu ve Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in katılımıyla Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılacak.
    
     10- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu tarafından İstanbul'da düzenlenen ''Global Liderlik Forumu''nun açılışına katılacak.
     - Güler, daha sonra İstanbul Üniversitesi İktisat Kulübünün gerçekleştirdiği ''Ekonomi Zirvesi 2008'' programında yer alacak.
     - Güler, MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan'ın katılımıyla Adana'da düzenlenecek genel idare kurulu toplantısında da bulunacak.
    
     11- Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan İzmit'te ziyaret ve açılışlarda bulunacak, Kocaeli İstişare Değerlendirme Toplantısı'na katılacak ve TAYSAD OSB'de sanayicilerle toplantı yapacak.
    
     12- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Diyarbakır Valiliğini ziyaret edecek, kent ormanında incelemede bulunacak ve Erdebil Köşkü'nün açılışına katılacak.
    
     13- Sağlık Bakanı Recep Akdağ İstanbul'da sağlık muhabirleriyle bir araya gelecek.
    
     14- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki geleneksel 3. Lezzetler Şenliği'nde bulunacak.
     - Günay, şenlik kapsamında yer alan Organik ve Yerel Gıdalar Sergisi, Dünya Miras Beratının Çakılması ile Cinci Hanı'nda gerçekleştirilecek UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yönetim Kurulu Toplantısı'na da katılacak.
    
     15- Devlet Bakanı Tüzmen: ''Irak'a bir heyet göndermeyi bu ay içinde düşünüyorduk, ama daha sonra olabilir.''
     - ''Ticaret hacmi (Irak ile) 3 milyar dolar civarında kaldı, yaptığımız çalışmalarla beraber 5 milyar doları hedefliyoruz.''
    
     16- TBMM'den.
     - Sağlık ve Sosyal İşler Komisyonu, Sendikalar Yasası ile Toplu İş Sözleşmeli Grev ve Lokavt Yasası'nda değişiklik öngören yasa teklifini görüşecek.
     - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ali Erdoğan ve yönetim kurulu üyelerini kabul edecek.
    
     17- Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muhammed Afsal Tahir, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç'ı makamında ziyaret edecek.
    
     18- Üniversitelerarası Kurul, Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde toplanacak.
    
     19- Siyasi partilerden.
     - AK Parti 45. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, parti genel merkezinde gerçekleştirilecek. Toplantının açılış konuşmasını, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat yapacak.
     - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.
    
     20- Şehidimizi uğurluyoruz.
     - Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan er Hidayet Erdoğan'ın cenazesi, Konya'nın Ereğli ilçesinde öğleyin düzenlenecek törenle toprağa verilecek.
    
     21- Üniversitelerde mezuniyet töreni.
     - Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitesi ile Adnan Menderes Üniversitesinde 2007-2008 akademik yılı mezuniyet törenleri yapılacak.
    
     22- Toplantı... Konferans... Kampanya... Fuar...Tören...Ziyaret.
     - Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Taşınmaz Geliştirme Anabilim Dalı'nda ''Türkiye'de Konut Sorunu ve TOKİ'nin Faaliyetleri'' konulu konferans verecek.
     - Ankara Sanayi Odasının Sincan'daki 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan fabrikalarda, Dünya Sağlık Örgütü Türkiye Ofisi ile birlikte sigarayı bırakma kampanyası başlatılacak.
     - Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aygün, Ankara Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu tarafından ATO'da düzenlenen ''girişimcilik'' konulu panelde konuşacak.
     - 6. Asansör ve Asansör Teknolojileri Fuarı, İzmir'de açılacak.
     - İzmir'de düzenlenecek 5. Şarap, Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı'nın tanıtımı amacıyla Kültürpark'ta ''Vinolive Bazaar'' kurulacak.
     - Ankara İletişimliler Vakfının ''Meslekte 50 Yıl'' ödülleri sahiplerine sunulacak, Gazeteciler Cemiyetince de akşam yemeği verilecek.
     - İzmir Valisi Cahit Kıraç, Urla-Güzelbahçe bölünmüş yol şantiyesinin açılış törenine katılacak ve Torbalı-Bayındır yolunun genişletilmesi çalışmalarını inceleyecek.
     - Trabzon Valisi Nuri Okutan, Slovenya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Marko Polajzer başkanlığındaki AB üyesi bazı ülkelerin Türkiye büyükelçilikleri müsteşarlarıyla makamında görüşecek.
     - Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Antalya Kepez Belediyesinin toplu iş sözleşmesi imza törenine katılacak.
    
     23- Üniversitelere yatırım ödeneği.
     - DPT verilerine göre 85 devlet üniversitesine 2008 yılında yapacakları eğitim yatırımları için 912 milyon 622 bin YTL kaynak ayrıldı.
     - Kocaeli, Anadolu, Ankara ve Hacettepe üniversiteleri, en fazla yatırım kaynağı alan yükseköğretim kurumları oldu.
    
     24- Konut Edindirme Yardımında (KEY) hak sahibi sayısı artıyor.
     - Tasfiye halindeki Emlak Bankasının Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın: ''Hak sahibi sayısı 9 milyonu bulacak.''
     - ''Bu ay sonu itibariyle elimizde hiçbir evrak kalmayacak, hak sahibi listelerini göndereceğiz.''
    
     25- Sony Ericsson WTA Tour İstanbul Cup Uluslararası Bayanlar Tenis Turnuvası'na, İstanbul Tekstilkent Tenis Arena'da yarı final maçlarıyla devam edilecek.
    
     26- Bayanlar Futbol Ligi'nde 2008 sezonu final grubu mücadelesine, Muğla'da 2 maçla devam ediliyor.

Bu haber 482 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,371 µs