En Sıcak Konular

MÜCADELE IRAK HÜKÜMETİNİN SORUMLULUĞU

17 Ekim 2007 10:32 tsi
MÜCADELE IRAK HÜKÜMETİNİN SORUMLULUĞU Haşimi, "Eğer Irak hükümeti sorumluluğunu yerine getiremezse, Türkiye'nin,milli güvenliğini sağlaması ve çıkarlarını koruması meşru hale gelecektir" dedi

ANKARA - Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Irak hükümetinin, PKK terör örgütüyle mücadelede sorumluluklarını yerine getirememesi halinde, Türkiye'nin milli güvenliğini sağlamasının ve bu konuda gereken tedbirleri almasının meşru olduğunu söyledi.
Dışişleri Bakanı Ali Babacan tarafından Başbakanlık Resmi Konutunda onuruna verilen akşam yemeğine katılan Haşimi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmelerde, Türkiye-Irak sınırındaki "sorun yaratıcı unsurlara" karşı mücadelede çeşitli seçenekleri değerlendirdiklerini ve yapıcı bir diyalog kurduklarını belirtti. Haşimi, herhangi bir yeni teklifte bulunmadığını söyledi.
Sınır ötesi operasyona ilişkin tezkerenin TBMM'de oylanacağına ve tezkerenin hükümete sınır ötesi operasyon konusunda ''yeşil ışık'' yakacağına dikkat çeken Haşimi, Irak'taki bu terörist faaliyetlerle mücadelenin, Irak hükümetinin temel sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Haşimi, "Ancak eğer Irak hükümeti sorumluluğunu yerine getiremezse, Türkiye'nin,milli güvenliğini sağlamak ve milli güvenlik çıkarlarını korumak için ne gerekiyorsa yapması meşru hale gelecektir" dedi.
''Daha fazla diplomatik ve siyasi diyalog çağrınıza Türk tarafının yanıtı ne oldu?'' sorusunun sorulması üzerine Haşimi, Türk hükümetinin  kızgınlığını ve hayal kırıklığını anladığını söyledi.
Irak'ta şimdi bu konuya ilişkin olarak farklı bir yaklaşımın ve farklı bir mantalitenin bulunduğunu kaydeden Haşimi, ''Irak hükümetinin, her iki ülkenin milli güvenliğine zarar veren bu meseleyle mücadelede Türkiye ile güçlerini birleştirmesi için bize zaman verin'' ifadesini kullandı. 

Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,518 µs