En Sıcak Konular

ŞAHİN: YARGIÇLARIMIZIN BAĞIMSIZ OLMASINDAN MEMNUNUZ

22 Mayıs 2008 15:24 tsi
ŞAHİN: YARGIÇLARIMIZIN BAĞIMSIZ OLMASINDAN MEMNUNUZ Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Biz (O kadar bağımsız olan savcı Avrupa'da yok sözünden) rahatsız değiliz. Başsavcılarımızın, yargıçlarımızın bağımsız olmasından memnunuz'' dedi.

ANTALYA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Biz (O kadar bağımsız olan savcı Avrupa'da yok sözünden) rahatsız değiliz. Başsavcılarımızın, yargıçlarımızın bağımsız olmasından memnunuz. Bağımsız hareket etmelerinden herhangi bir şikayetimiz yok'' dedi.
     Antalya Kundu'da düzenlenen Yargı Teşkilatı Toplantısı'na katılan Adalet Adalet Bakanı Şahin, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.
     Şahin, ''Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye raportörü Ria Oomen-Ruijten'in, 'Türkiye'deki kadar özgür savcılar AB'nin başka bir yerinde yok. Ama sorun özgürlük değil tarafsızlık' sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, Türkiye'de yargı bağımsızlığını daha da güçlendirmek istediklerini vurguladı.
     Yargıçların ve savcıların her türlü etkiden ve baskıdan uzak görevlerini yapabilmeleri gerektiğini belirten Şahin, şöyle konuştu:
     ''Biz buna, yargı bağımsızlığı diyoruz aynı zamanda kendileri tabii ki tarafsız da olacaklardır, objektif davranacaklardır, subjektif davranma lüksleri yoktur. Biz bu alanı daha da genişletmek istiyoruz. Ben AP adına konuşan kişinin değerlendirmesinin kişisel görüşü olduğu kanaatindeyim. Biz 'o kadar bağımsız olan savcı Avrupa'da yok' sözünden rahatsız değiliz. Başsavcılarımızın, yargıçlarımızın bağımsız olmasından memnunuz. Bağımsız hareket etmelerinden herhangi bir şikayetimiz yok.''
     ''AP Türkiye raporunda 301. maddenin kaldırılması isteniyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?'' sorusu üzerine de Şahin, ''Bizim 301. maddeyi kaldırmak diye bir düşüncemiz yok'' yanıtını verdi.
     Şahin, şunları söyledi:
     ''301 ve benzeri maddeler birçok Avrupa ülkesinde var. Bize bu çağrıda bulunan AB yetkilileri önce kendi ülkelerine bir baksınlar. Kendi ülkelerindeki 301 benzeri maddeleri bir değerlendirsinler ondan sonra bunları konuşalım. Şu anda 301. maddeyle ilgili ifade özgürlüğü açısından yaşanan sorunları büyük ölçüde gidermek için bir değişiklik de gerçekleştirdik, yürürlüğe girdi. 301. maddeyi kaldırmak gibi bir düşüncemiz yok.''

Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,276 µs