En Sıcak Konular

''KÜRESEL ISINMA İÇİN ADIMLAR HEMEN ATILMALI''

22 Mayıs 2008 11:03 tsi
''KÜRESEL ISINMA İÇİN ADIMLAR HEMEN ATILMALI'' Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) International Genel Müdürü James Leape, global ısı artışını 2 derecede tutabilmenin tek yolunun, gerekli adımları hemen atmak olduğunu belirtti...

İSTANBUL - Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) International Genel Müdürü James Leape, global ısı artışını 2 derecede tutabilmenin tek yolunun, gerekli adımları hemen atmak olduğunu belirterek, "Dünyada bu konuda bilinçlenme artıyor ancak, ne kadar acil olduğunu tam olarak kavramış değiliz'' dedi.
Leape, Capital ve Ekonomist dergileri ile AvivaSA Emeklilik ve Hayat işbirliğinde düzenlenen "CEO Forum Toplantısında" küresel ısınmanın etkileri konusunda bir konuşma yaptı.
Küresel ısınmanın etkilerinin artık birebir hissedildiğini kaydeden Leape,küresel ısınmanın etkilerinin ne olacağı uzun yıllardan beri dile getirilmesine rağmen bu sürecin aslında beklenilenden daha hızlı gerçekleştiğine dikkati çekti. Leape, artık fırtınaların, kasırgaların sıklaştığını, Kuzey ve Güney Kutbunda ciddi miktarda erime meydana geldiğine ve Grönland'daki buzulların tamamen erimesi durumunda denizin 7 metre yükseleceğine işaret etti. Leape, "Bu belki yakın bir tehlike değil ama siz eğer İstanbul'da yaşıyorsanız bundan etkileneceksiniz" diye konuştu.
Leape, yıllık ısı artışının 2 dereceden fazla artmamasının sağlanması gerektiğini vurgulayarak, 2 derece aşıldığında, açlık, susuzluk, hastalık gibi pek çok olayın gerçekleşeceğini belirtti. Liape, bu yüzden 2 derece eşiğinin önemli olduğunu belirterek, "Global ısı artışını 2 derecede tutabilmenin tek yolu gerekli adımları hemen atmamız olabilir. Dünyada bu konuda bilinçlenme artıyor, ancak ne kadar acil olduğunu tam olarak kavramış değiliz. Eğer 10 yıl gecikirsek iki kat oranında emisyonları azaltmamız gerekecek" şeklinde konuştu.
Leape, küresel ısınmanın etkilerini en aza indirebilmek için orman kayıplarının önüne geçilmesi, daha az kömür kullanılması, güneş enerjisi ve yakıt pili kullanımının artırılması gerektiğini anlattı.

Bu haber 409 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,022 µs