En Sıcak Konular

BROOKLYN'DE ''TÜRK KÜLTÜR GECESİ''

22 Mayıs 2008 08:52 tsi
BROOKLYN'DE ''TÜRK KÜLTÜR GECESİ'' ABD'nin New York kentinin Brooklyn semtinde ''Türk Kültür Gecesi'' düzenlendi.Gecede Brooklyn belediye binasına Türk bayrağı çekildi.

NEW YORK - ABD'nin New York kentinin Brooklyn semtinde ''Türk Kültür Gecesi'' düzenlendi. Büyük bir coşkuyla kutlanan gecede Brooklyn belediye binasına Türk bayrağı çekildi.
     Türkiye'nin New York Başkonsolosluğu ile Brooklyn belediyesi tarafından bu yıl dördüncüsü yapılan kutlama, Brooklyn Belediye Başkanı Marty Markowitz'in ev sahipliğinde düzenlendi.
     ''Türk dostu'' olarak bilinen Markowitz, gecede yaptığı konuşmada, Brooklyn'in Türkler'in New York'ta en yoğun yaşadıkları semt olduğunu vurgulayarak, Türk-Amerikan toplumuyla gurur duyduklarını söyledi. İstanbul'a daha yeni gittiğini ve Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın düzenlediği uluslararası belediye başkanları toplantısına katıldığını söyleyen Markowitz, kendisine İstanbul'da hep New York Belediye Başkanı dendiğini, kendisinin de bu iltifattan memnuniyet duyduğunu anlattı.
     İstanbul'un iki kıtanın birleştiği bir yerde bulunduğuna dikkat çeken Markowitz, ''İstanbul'un Manhattan'ı Avrupa yakası, Brooklyn'i ise Asya yakası'' dedi ve salondakilerden büyük alkış aldı. Türkler'in son derece konuksever olduklarını vurgulayan Markowitz, başta New York Başkonsolosu Mehmet Samsar olmak üzere gecenin sponsorlarına ve yemekleriyle geceyi zenginleştiren Türk restoranlarının sahiplerine tek tek teşekkür etti.
     Markowitz konuşmasında yer yer Türkçe ifadelere de yer verdi ve özellikle ''Ne Mutlu Türküm Diyene'' sözleri salondan çok büyük alkış aldı.
    
     -''Türklerin başkenti Brooklyn''-
    
     Başkonsolos Mehmet Samsar da Brooklyn'in ABD'de yaşayan Türklerin ''başkenti'' olduğunu belirterek Brooklyn'de yaşayan Türk-Amerikan toplumu üyelerinin son derece başarılı olduklarını ve Brooklyn'in pek çok Türk'ün evi olduğunu söyledi.
     Samsar, Markowitz'in Türk toplumuna gösterdiği yakınlık ve dostluk için kendisine bir kez daha teşekkür etmek istediğini belirterek, herkesi 24 Mayıs günü Manhattan'da yapılacak Türk Günü Yürüyüşü'ne davet etti.
     Samsar, New York'ta 19 Mayıs haftasına gelen haftada 4 yıldır Brooklyn belediyesiyle yapılan anlaşma uyarınca belediye binasına Türk bayrağı çekildiğini anımsattı. Samsar, New York'ta en büyük Türk nüfusunun Brooklyn'de yaşadığını vurgulayarak, Türk bayrağının bir hafta belediye binasında dalgalanacağını ve Türk kültürünü Amerikalılar'a tanıtıldığını söyledi.

Bu haber 434 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,456 µs