En Sıcak Konular

BM'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

21 Mayıs 2008 21:18 tsi
BM'DEN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, İsrail-Suriye arasındaki barış görüşmelerinde aracılık yaptığı için teşekkür etti.

 BİRLEŞMİŞ MİLLETLER - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türkiye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, İsrail-Suriye arasındaki barış görüşmelerinde aracılık yaptığı için teşekkür etti.
BM Sözcü Yardımcısı Marie Okabe'nin okuduğu açıklamada, Ban'ın, Suriye ve İsrail arasında Türkiye gözetiminde Madrid Konferansı'nı referans alarak kalıcı barışa ulaşma hedefiyle aracılı barış görüşmelerinin başlamasını teyit eden bugünkü açıklamadan memnuniyet duyduğu bildirildi.
Açıklamada Ban'ın, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve İsrail Başbakanı Ehud Olmert'i ''bu önemli adımı attıkları için takdir ettiği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da bu kapsamda çabalarından dolayı teşekkür ettiği'' kaydedildi. 

''TÜRKİYE İYİ BİR ROL OYNADI''

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin aracılığıyla İsrail ile Suriye arasında dolaylı barış görüşmeleri yürütüldüğünün resmen açıklanmasının ardından, Türkiye'nin oynadığı rolü övdü, ancak Washington'un bu süreçte herhangi bir rolü olmadığını bildirdi.
Ortadoğu işlerinden sorumlu ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı David Welch, düzenlenen brifingde, konunun sorulması üzerine, kendilerini Türkiye ve İsrail'in bilgilendirdiğini, ancak Suriye'nin kendileriyle temas kurmadığını söyledi. Welch, ''Bu konuda Türkiye, iyi ve yararlı bir rol oynadı. Barış çemberinin genişlemesi iyi birşey olur. Tabii ki Suriye ile bir anlaşma sonuçlandırılırsa bu çok iyi olur'' dedi.
Bu süreçte ABD'nin bir rolü olup olmadığının sorulması üzerine Welch, ''Hayır, bu rolü Türkiye oynadı. Türkiye iyi bir rol oynadı. Biz bilgilendirildik. Durum bu'' diye konuştu.
Konuyla ilgili ısrarlı soruların sürmesi üzerine Welch, ''Türkiye'nin iyiniyet girişimiyle İsrail'in, Suriye hükümetiyle bu konular üzerinde bir tür dolaylı görüşmeye girmesi iyi birşey. Yani bunun öyle olmadığını söylemiyorum. Umarız bu süreç başarıya ulaşır. Ancak bizim şu andaki büyük yatırımımız, İsrail-Filistin barışı üzerine'' dedi.



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,975 µs