En Sıcak Konular

GREENPEACE: OYUN KONSOLLARI ZARARLI KİMYASALLAR İÇERİYOR

21 Mayıs 2008 14:50 tsi
GREENPEACE: OYUN KONSOLLARI ZARARLI KİMYASALLAR İÇERİYOR Çevre örgütü Greenpeace, dünyadaki en yaygın elektronik oyun konsollarında, kullanıcılara kısa vadede zarar vermese de yüksek miktarda zehirli kimyasallar bulunduğunu açıkladı.

AMSTERDAM - Çevre örgütü Greenpeace, dünyadaki en yaygın elektronik oyun konsollarında, kullanıcılara kısa vadede zarar vermese de yüksek miktarda zehirli kimyasallar bulunduğunu açıkladı. 
    Greenpeace'in hazırladığı raporda, Nintendo'nun Wii, Sony'nin Playstation 3 ve Microsoft'un Xbox 360 oyun konsollarının, birbirlerinden farklı miktarlarda brom, PVC ve bazıları hormonları etkileyen zararlı kimyasallar içerdiği belirtildi.
     Bu kimyasalların miktarlarının Avrupa'daki yasal düzenlemelere uygun olduğunu kaydeden örgüt, bu maddelerin bazılarının küçük çocuklar için üretilen oyuncaklarda kullanılmasının yasaklandığını hatırlattı.
     Greenpeace sözcüsü Zeina AlHajj, "Elbette kimse hemen yarın ölmeyecek, ancak bu ürünler çocuklar tarafından kullanılıyor. Bu maddeler dirençli ve hayatımız boyunca birikiyorlar" diye konuştu.
     Raporla ilgili açıklama yapan şirketler ise ürünlerinde insan sağlığına zarar verecek maddeler kullanılmadığını ve küresel standartlara uyduklarını kaydetti.
     Nintendo şirketi, çevreyle uyum konusunun dünya çapında şirket öncelikleri arasında olduğunu ve standartlarını sürekli yükselttiklerini belirtirken, Microsoft'tan yapılan açıklamada, çevreyle ilgili konularda sürekli bir gelişme hedeflendiği ve ürünlerin dayanıklı, güvenli ve performanslarının iyi olması konusunda kararlı olunduğu belirtildi.
     Greenpeace raporunda ise bu 3 şirketin ürünlerindeki zehirli kimyasalların oranlarının da birbirlerine göre farklılık gösterdiği, bir üründe kullanılan bir maddenin diğerinde bulunmadığı belirtildi. Örgüt, bu verilerin, şirketlerin kolaylıkla güvenli ürünler üretebileceğini gösterdiğini kaydetti.
     Raporda, üç şirketin de zehirli kimyasalları ürünlerinden birkaç yıl içinde aşamalı olarak çıkaracağını açıkladığı, ancak bu sürecin hızlandırılması gerektiği belirtildi.

Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,923 µs