En Sıcak Konular

ŞAHİN: BU TÜR BİLDİRİLER BİRAZ DA SİYASİ AMAÇLI

21 Mayıs 2008 16:10 tsi
ŞAHİN: BU TÜR BİLDİRİLER BİRAZ DA SİYASİ AMAÇLI Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nca bugün yayımlanan bildiriyi ''biraz siyasi amaçlı'' olarak değerlendirdiğini ifade ederek, ''Böyle bir bildirinin hiç gereği yoktu'' dedi.

ANKARA - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nca bugün yayımlanan bildiriyi ''biraz siyasi amaçlı'' olarak değerlendirdiğini ifade ederek, ''Böyle bir bildirinin hiç gereği yoktu'' dedi.
     Şahin, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili Kadir Özbek'in annesi Vahide Özbek'in Kocatepe Camii'ndeki cenaze töreni sonrası gazetecilerin Yargıtay Başkanlar Kurulu bildirisine ilişkin sorularını yanıtladı.
     Bakan Şahin, bildiride yer alan ''son bir yıl içerisinde Cumhuriyet'in kazanımlarının tartışmaya açıldığı, yargıya yönelik saldırıların ivme kazandığı'' yönündeki değerlendirmelere katılmadığını söyledi.
     Bildirideki, ''Yürütmenin güdümünde bir yargı istendiği'' yönündeki ifadeleri de eleştiren Şahin, şunları kaydetti:
     ''Ne yürütme yargının ne de yargı yürütmenin güdümünde olmalıdır. Biri diğerinin güdümünde olmamalıdır. Adalet Bakanlığı ve hükümet olarak kuvvetler ayrılığı ilkesi neyi gerektiriyorsa bu istikamette bu zamana kadar çalışılmıştır, bundan sonra da çalışılacaktır. Bu tür bildirileri biraz da siyasi amaçlı olarak değerlendirdiğimi ifade etmek istiyorum. Başta Yargıtay Başkanımız olmak üzere tüm Yargıtay üyelerine derin bir saygım var. Ama böyle bir bildirinin hiç gereği yoktu. Dam üstünde saksağan gibi oldu.''
     Bildirideki Yargı Reformu Strateji Taslağı'na ilişkin eleştirilerin hatırlatılması ve taslağın geri çekilip çekilmeyeceğinin sorulması üzerine de Şahin, ''Niye çekelim. O 5 yıllık yol haritasıdır. Onun içeriği henüz doldurulmamıştır. Tartışarak, konuşarak onu dolduracağız. Telaşlanmaya gerek yok. Bakanlık ve hükümet her şeye hakimdir'' diye konuştu.

ERDOĞAN, ÇİÇEK VE ŞAHİN İLE BİR ARAYA GELDİ

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ile bir araya geldi.
     Erdoğan'ın Başbakanlık Resmi Konutta Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile görüşmesinin ardından, Çiçek ile Şahin resmi konuta geldiler.
     Çiçek ve Şahin, resmi konuttan, 1 saati aşkın süre kaldıktan sonra ayrıldı.



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,777 µs